Eén van de belangrijkste plekken in je huis is de badkamer. De meesten starten en eindigen de dag in de badkamer. Het is dan ook belangrijk dat dit een fijne plek is. Bij het verbouwen van de badkamer komt veel kijken. Naast dat het één van de belangrijkste plekken is in het huis is het ook een kamer met een indeling die je in de andere kamers niet hebt. Voordat je begint met verbouwen is het dus handig om te weten wat je wel en niet moet doen of nodig zal hebben. Lees snel verder voor tips bij het verbouwen van je badkamer!

Een moodboard

Voordat je gaat verbouwen is het altijd handig om een moodboard te maken, ongeacht de ruimte die je gaat verbouwen. Met een moodboard kan je je persoonlijke wensen in kaart brengen en zo een overzicht krijgen wat jouw stijl is. Allereerst is het belangrijk om veel inspiratie op te doen van verschillende soorten bronnen. Denk bijvoorbeeld aan woonmagazines of woonbeurzen. Ook is er veel inspiratie te vinden op internet. 

De ruimte opmeten

Het sanitair is een zeer lastige keuze, er zijn namelijk veel verschillende keuzes. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een douche en/of badkuip te nemen. Wil je liever een douche en een wasmachine of lever je de ruimte liever in voor een bad? Om zulke afwegingen te maken is het handig om de ruimte goed te inspecteren en op te meten. Vervolgens kun je met online tools kijken hoe je de beste indeling kan maken. 

Werkkleding gebruiken bij het verbouwen

Voordat je dan echt aan de slag gaat is het belangrijk om ook werkkleding aan te schaffen. Een badkamer bevat namelijk vaak tegels op zowel de vloer als op de muren. Het is dus belangrijk om vooral je knieën goed te beschermen aangezien je vaak op je knieën moet gaan zitten. Bij het verbouwen van de badkamer is het dragen van beschermende kleding dus erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan Tricorp werkbroeken er zijn veel verschillende soorten broeken van Tricorp die een bescherming bieden voor je lichaam.