PMMA

Acrylaat, ook wel PMMA of Plexiglas genoemd, is een veelgebruikte kunststof voor zowel industriële als particuliere toepassingen. Een voorbeeld van een particuliere toepassing is het gebruik van Acrylaat bij de inrichting van een woning. Vooral als je van een modern interieur houdt dan is Acrylaat de kunststof bij uitstek om een eigen stijl naar voren te laten komen. Acrylaat is een kunststof met een aantal unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maakt voor interieur toepassingen. Zo heeft helder PMMA een onovertroffen transparantie die zelfs glas overtreft. Daarnaast is Acrylaat licht van gewicht, eenvoudig te bewerken en ongeveer 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte, wat het breukrisico aanzienlijk vermindert. Naast de heldere uitvoering is Acrylaat ook beschikbaar in vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties. Dit biedt ontwerpers veel mogelijkheden bij het uitleven van hun creativiteit. De benodigde Acrylaat halffabrikaat vormen plaat, blok, buis en staf zijn onderdeel van het uitgebreide kunststof assortiment van Vink Kunststoffen BV. Hieronder worden een paar Acrylaat modificaties toegelicht die de uitstraling van een interieur een extra dimensie kunnen geven.

Dual Satin

Een veel gebruikte Acrylaat uitvoering voor interieurinrichting is Dual Satin. Deze tweezijdig gesatineerde plaat combineert de uitstraling van matglas met de superieure kenmerken van Acrylaat. Zo is Dual Satin licht van gewicht en sterk tegelijk, eenvoudig vorm te geven en praktisch ongevoelig voor vette vingers. De beide plaatoppervlakken zijn heel geraffineerd gematteerd en hebben daardoor een mooie zachte en diffuse lichtopbrengst. Het speciale oppervlak voorkomt bovendien ongewenste lichtschitteringen en -weerkaatsingen. Toepassingsvoorbeelden van Dual Satin platen zijn meubilair, scheidingswanden, verlichting, vitrines en accessoires.

Acrylaat spiegelplaten

Het grote voordeel van Acrylaat spiegelplaten ten opzichte van glazen spiegels is het lichte gewicht. Hierdoor zijn Acrylaat spiegels te monteren zonder zware constructies. Daarbij is het toepassen van Acrylaat spiegels een stuk veiliger vanwege het kleinere breukrisico ten opzichte van glas. Het assortiment PMMA spiegelplaten bestaat uit 12 verschillende uitvoeringen, waaronder zilver en 11 speciale kleurtinten.

Acrylaat Signature en Acrylic Couture

De exclusieve Acrylaat uitvoeringen Acrylaat Signature en Acrylic Couture hebben de unieke eigenschap dat er in het transparante PMMA speciale deeltjes zoals koperdraad, textiel, donsveertjes of edelmetaaldeeltjes verwerkt zitten. Hierdoor krijgen deze panelen een luxueuze uitstraling, waardoor ze vaak verwerkt worden in wanden, kasten of de huisbar.