Stel je wil je badkamer een keer weer aanpakken. Je wilt absoluut niet weer dezelfde badkamer met echt Nederlandse tegels, nee, je wilt iets nieuws. Op het internet kijk je eens wat rond en je ziet een erg mooie Franse badkamer. Grijs beton aan de wanden die perfect overeenkomt met een erg mooi afgewerkte betonnen wasbak. Zo’n look dat lijkt je wel wat. Je kijkt wat verder en komt op het product beton cire. Wat zijn de voordelen en de nadelen. Hier zetten we ze op een rijtje.

Wat is beton cire en wat zijn de voordelen?

Beton cire is eigenlijk een stucwerk gemaakt op basis van, verrassing verrassing, beton. Het product wordt aangebracht in een erg dunne laag, waardoor er eigenlijk maar weinig materiaal nodig is om uw huis om te toveren. Het is dan ook niet een erg duur product, zeker ook omdat het best goed zelf aan te brengen is. Beton cire of metal stuc is momenteel een erg populaire keuze omdat het product paar goede kwaliteiten bezit. Het product is bijvoorbeeld erg sterk, duurzaam, watervast en ook nog eens erg makkelijk in de onderhoudt omdat het een erg glad oppervlak heeft. Omdat het product ook nog een voegen vrij is, is het ook nog een erg hygiënisch. Lekker makkelijk en gezond wonen dus.Omdat stucwerk beton cire erg gemakkelijk aan te leggen zijn er ook erg veel verschillende toepassing mogelijk. Dus beton cire kan naast de badkamer ook gebruikt worden voor vloeren op tafelbladen.

Nadelen?

In de badkamer kun je cire beton gebruiken voor zowel de wanden als de vloer van je badkamer. Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar zodat er altijd iets voor uw badkamer bij zit. Maar toch zijn er niet alleen maar voordelen. Beton cire badkamer heeft nadelen. Ten eerste, is het beton enigszins krasgevoelig. Beton cire badkamer nadelen die wat problematischer zijn komen doordat alleen de bovenste laklaag waarmee het beton wordt afgewerkt waterdicht is. Is deze laag kapot dan is het beton gevoelig voor water. Gebruik beton cire dan ook alleen voor de wanden of vloeren die niet erg nat worden.