Veiligheid is belangrijk. Bij een gebouw kan de veiligheid ervoor zorgen dat onbevoegden niet zomaar binnen kunnen komen. Er zijn veel verschillende manieren waarop je de beveiliging kunt regelen. Je past dus altijd de beveiliging aan jouw wensen en eisen aan. Eén van de opties waar je dan naar kunt kijken is een penvergrendeling. Daarnaast zijn er nog een groot aantal andere mogelijkheden die je ermee kunt combineren. Maar waar moet je allemaal op letten? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat jij overal van op de hoogte bent en voor voldoende veiligheid kunt zorgen.  

De werking van een penvergrendeling

Een penvergrendeling wordt ook wel een penslot genoemd. Bij deze vergrendeling wordt een pen door een magneet naar buiten getrokken. Hiermee kan een deur of raam niet meer open gemaakt worden door onbevoegden. De vergrendeling is daarom over het algemeen terug te vinden in het kozijn, een bovendorpel of in de deurstijl. De elektrische penvergrendeling heeft een houtkracht tussen de 800 en 2000 kilogram, en is daarmee dus behoorlijk sterk. Ook zijn ze over het algemeen voorzien van een autolock, dat zorgt voor een vertraging voor het sluiten. Jij hoeft alleen nog maar te controleren of de toegang echt gesloten is.

Een camerabeveiliging voor meerdere doeleinden

Naast een goede vergrendeling van ramen en deuren is het ook belangrijk dat je naar andere hulpmiddelen kijkt. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar camerabeveiliging. Camera’s zijn een goede manier om verschillende panden te beveiligen, zoals bedrijfspanden, winkels, instellingen en woningen. De camerabeveiliging zorgt er daarbij voor dat je altijd weet wat er rondom het pand gebeurt. Je kunt de camera daarom altijd op een gewenste plek richten. Ook kun je eventueel een herkenningsfunctie terugvinden. Zo kun je familieleden en vrienden direct herkennen en weet je zeker dat het veilig is om de deur open te doen.

De specificaties voor jouw situatie

Camerabeveiliging kan te allen tijde aangepast worden aan jouw situatie, het is daarom verstandig om op de verschillende specificaties te letten. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of er ook audio op de camera zit, op die manier hoor je direct wat er gezegd wordt. Met infrarood zorg je ervoor dat je ook in het donker scherpe beelden hebt, dat is belangrijk als het pand op ieder moment van de dag bewaakt dient te worden. Bekijk daarnaast welke lens er op de camera zit, dat kan namelijk weer voor een grotere kijkhoek zorgen. Je kunt alles rondom het pand bekijken en in noodgevallen op tijd actie ondernemen.