Bedrijfstuin aanleggen

Wanneer jij een groot bedrijfspand hebt, zul je hier vaak ook een groot perceel bij hebben. Meestal gebruiken grote bedrijven hun perceel om een parkeerplaats op te bouwen. Op deze manier kunnen werknemers hun auto dicht bij het bedrijf parkeren. Echter kun jij als eigenaar van een groot bedrijf ook wat anders doen met deze oppervlakte. Een bedrijfstuin aanleggen behoort tot een van deze mogelijkheden. Door op deze manier jouw perceel te gebruiken, zal de productiviteit van je medewerkers toenemen. Het is voor je werknemers namelijk belangrijk om af en toe pauze te kunnen nemen. Door een tuin aan te leggen kunnen jouw werknemers hier lekker door heen wandelen. Zo kunnen ze tussen de werkzaamheden door even helemaal ontspannen. 

Bedrijfstuin aanleggen

Voordat we kunnen beginnen

Een bedrijfstuin aanleggen bestaat uit verschillende stappen. Je kunt namelijk niet zomaar beginnen met het bouwen van een tuin. Een tuinontwerp laten maken is een van de eerste stappen in dit proces. Je wilt namelijk eerst dat er een ontwerp wordt gemaakt van de tuin. Zo wil je graag weten hoe jouw tuin er uit komt te zien. Zo kun je tijdens de ontwenningsfase nog kleine aanpassingen maken. Als jij toch bepaalde onderdelen van de tuin anders wilt hebben, kun je dit aangeven tijdens het ontwerp. 

Automatische je planten water geven

Wanneer jij een grote bedrijfstuin hebt, kun je veel tijd kwijt zijn met het verzorgen hiervan. Je wilt namelijk dat je bedrijfstuin er mooi uit komt te zien. Het is dan belangrijk dat jij de planten in je tuin af en toe water geeft. Met een beregeningssysteem kun je dit automatische doen. Zo worden de planten in je tuin automatische nat gemaakt, door middel van een speciaal systeem. Zo hoef jij niet met een gieter alle planten en struiken los water te gaan geven.