inloopkast

Hoe ontwerp je een inloopkast?

Het ontwerpen, plannen en bouwen van een inloopkast is een heel anders dan voor een standaard kledingkast. 

Een inloopkast ontwerpen en plannen?

Het maken van een kast ontwerp kan met de hand of met een computerprogramma. Een computerprogramma is vooral handig wanneer je in een kleine ruimte moet kiezen uit veel ontwerpmogelijkheden. Je kunt hier bijvoorbeeld Sketch Up voor gebruiken. Het is een wat lastig programma wanneer je geen ervaring hebt maar er zijn gelukkig veel handige YouTube-video’s tutorials. Het ontwerpen gaat in stappen. 

Stap 1. Wat heb je precies nodig? 

Denk voordat je begint met het ontwerpen van je inloopkast na over wat je wilt opbergen en hoe je het wilt hebben.

-Ben je op zoek naar veel hangruimte of meer lades?

– Hoe lang moeten je hangende opbergruimtes zijn?

– Ben je op zoek naar opbergruimte voor het opbergen van jurken, pakken en lange winterjassen in huis?

– Hangt je je roek liever rechtop of gedrapeerd over een deuvelstok?

– Liever open planken of lades?

– Hoe wil je je riemen opbergen?

– Vouw je stropdassen op hang je ze op? 

– Heb je sieradenlades nodig met op maat gemaakte verdelers?

Zorg ervoor dat je een lijst hebt met alles wat je nodig hebt om op op te bergen. Bepaal op basis van de lengte van kleren het juiste formaat kast. 

2. Meet je kamer op

Meet eerst de ruimte op en teken vervolgens een plattegrond. Je moet de locaties van deuren en ramen noteren, evenals waar stopcontacten, lichtschakelaars en andere elektrische componenten zich op de vloer, het plafond en de muren bevinden. Nadat je alles hebt opgemeten, zijn er geen verrassingen!

inloopkast

3. Het algemene plan moet worden gemaakt

Als je eenmaal een duidelijk idee hebt hoe je je spullen in je kast wilt ordenen, is het tijd om de kastruimtes te plannen. Verdeel je kastontwerp in secties op de plattegrond en begin met het creëren van ontwerpopties.Je kunt zoveel indelingen proberen als je wilt om de indeling te vinden die het beste bij je past. 

3. Ontwerp elke sectie

Afhankelijk van de lengte van de muur bepaal je hoeveel kastelementen je maakt. je kunt vervolgens de functie van elke kastdeel bepalen. Misschien heb je meer of juist minder planken of lades nodig.

Bij het ontwerpen is het belangrijk gebruik te maken van elke vierkante centimeter terwijl je alsnog toch de look krijg die je wilt. De belangrijkste focus is hoe de ruimte zal werken, en hoe je het er vervolgens geweldig uit kan laten zien.

Kom je er niet uit? Schakel dan hulp in van de experts van Schuifwandkastdirect. Met onze ervaring helpen we je graag bij het samenstellen van jouw ideale schuifwandkast of inloopkast. Internet is onze showroom, hierdoor houden we de prijzen laag. Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak voor jouw droomkast.