afval

Hoe werkt een perscontainer?

Heb je weleens gelezen over een perscontainer? Dit is een manier om ervoor te zorgen dat je voldoende opslagruimte hebt voor het afval. Een perscontainer hanteert namelijk een mechanisme waarbij het verzamelde afval bij elkaar wordt geperst. Hierdoor kun je gedurende een lange tijd gebruik maken van de container. Daarnaast voorkom je dat bij de container afval gaat stinken en mensen in de omgeving hier last van hebben. Er zullen geen vliegjes op de container afkomen en het afval gaat minder snel rotten. Een perscontainer huren is een efficiënte manier van afval verzamelen. 

Verdichting van afval

Er is sprake van verdichting bij het verzamelde afval, aangezien er een drukmechanisme is. Zodra het afval te hoog in de container komt, wordt het volume van de verzamelde hoeveelheid gereduceerd. Daarnaast is er sprake van stevig materiaal binnen en buiten de container. Er zullen geen vervelende luchtjes ontsnappen bij de container, aangezien de isolatiewaarde van de container erg groot is. Bekijk vooral de mogelijkheden bij een perscontainer via Afvalperscontainer.nl

Plaats van de container

Het is mogelijk om een goede plaats voor de container te selecteren en hiermee te voorkomen dat andere mensen last zullen hebben van de container. Een perscontainer kun je namelijk ondergronds plaatsen voor een groot gedeelte. Het is belangrijk om de container neer te zetten op een plek waar iedereen bij kan. Kies dus voor een centraal gedeelte binnen de gemeente of bij het bedrijf waar jij werkzaam bent. Als mensen minder ver hoeven te lopen, zullen ze meer gemotiveerd zijn om afval weg te gooien en dit doen. 

Soorten containers

Er zijn verschillende soorten containers mogelijk, afhankelijk van de klus die jij wenst uit te voeren. Er zijn namelijk verschillende typen afval en hier sluiten verschillende container op aan. Voor de meest gevallen geldt dat je een perscontainer nodig hebt waarin je grofvuil kunt verzamelen. Naast grofvuil zijn er tevens andere type containers waarin je glas, metaal en ander soort materiaal kunt verzamelen. Lees hier vooral over voordat je besluit om een container te huren, hierdoor voorkom je dat je fouten maakt op het moment dat je geld uitgeeft.