De huizenmarkt gaat momenteel als een achtbaan. Iedereen is wel op zoek naar een huis of ze willen hun huis verkopen. Maar hoe zorg jij ervoor dat jouw huis eruit springt? Je huis zelf opknappen heeft alleen maar voordelen. Zo woon jij er nog prettiger in en je huis wordt voor nog meer verkocht. Je huis zelf opknappen kost natuurlijk wel wat moeite. Het is belangrijk om dit goed aan te pakken. Ik zit trouwens bij makelaar Amsterdam. In dit artikel ga ik je tips geven over hoe jij je huis zelf kan opknappen. 

Prioriteiten 

Het is goed om prioriteiten te stellen. Heb jij gaten in je badkamer? Dan zou ik dit op nummer 1 van de lijst zetten. Je huis kan natuurlijk een hele lijst met mankementen hebben. Het is daarom belangrijk om de noodzakelijke dingen te doen. Anders ben je over 10 jaar nog steeds niet klaar met opknappen. 

Kosten laag houden

Het uiteindelijke doel is natuurlijk om je huis voor nog meer te gaan verkopen. Het is niet de bedoeling dat je door je opknapbeurt ineens teveel geld kwijt bent. Wat handig is om een financieel overzicht te maken van de kosten die kunnen komen. Zo heb jij een overzicht van waar jij financieel aan toe bent. 

Vrienden en familie

Klussen is natuurlijk best veel werk. Probeer eens om je vrienden of familie om hulp te vragen. Je zult zien dat dit veel werk scheelt. Het is trouwens ook nog eens hartstikke gezellig om samen te klussen. 

Mooie foto’s

Nadat je klaar bent met klussen is het eindresultaat natuurlijk het belangrijkst. Zorg dat je mooie foto’s maakt van je woning. Een mooi beeld van je huis trekt natuurlijk veel meer potentiële kopers. 

Ik heb over het opknappen van mijn huis een jaar lang gedaan. Dit vond ik natuurlijk veel te veel tijd kosten. Heb jij nog tips over hoe dit sneller kan? Ik hoor het graag!