Laadpaal installatie elektrische auto: Gratis tanken met zonnepanelen!
Steeds meer mensen hebben zowel een elektrische auto als zonnepanelen. Dan is de rekensom snel gemaakt. Door thuis een elektrische laadpaal te laten installeren, kunt u gratis tanken! Het installeren van een laadpaal is helaas niet iets wat u zelf kunt doen, tenzij u een gecertificeerde elektricien bent natuurlijk. In deze blogpost bespreken we wat er allemaal bij de installatie van een laadpaal komt kijken.

Aanpassingen in uw meterkast

De installatie van een laadpaal vereist verschillende aanpassingen aan uw meterkast die alleen een professionele elektricien mag uitvoeren. Deze heeft de kennis en ervaring om alles goed aan te sluiten. Niet alleen moet de laadpaal in de meterkast worden aangesloten; er moet ook worden bepaald of uw meterkast het benodigde vermogen kan leveren. Zo niet, dan zal deze moeten worden aangepast. Anders is het onmogelijk om uw elektrische auto op te laden of het duurt erg lang (een uur of 20) voordat u een volle accu heeft. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Laat meteen Dynamic Load Balancing (DLB) installeren

Een echte aanrader is om een DLB te laten installeren. Dit systeem zorgt ervoor dat het opladen van uw auto wordt teruggeschroefd wanneer uw meterkast overbelast lijkt te raken. Zo hoeft u niet een onnodig zware meterkast te laten plaatsen, maar houdt dit slimme systeem de vinger aan de pols wanneer u veel apparaten tegelijk aan heeft staan en knijpt de toevoer naar uw elektrische auto voordat er een stop uitspringt.

Kies een onafhankelijke laadpaalspecialist voor de installatie van uw laadpaal

Met de installatie van een laadpaal bij u thuis ondersteunt u niet alleen het milieu, maar ook uw portemonnee. Laat uw EV-laadpaal daarom altijd plaatsen door een onafhankelijke specialist, dan bent u het voordeligste uit. Deze kan de regie nemen en weet precies waar u allemaal aan moet denken. Zo maakt u het laten plaatsen van een laadpaal niet onnodig ingewikkeld. Nog geen zonnepanelen op het dak? Ze worden steeds goedkoper, lees er alles over op wonen-verbouwen.nl