Een lichtstraat veranda is een speciaal soort lichtstraat, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van isolatiematerialen. De lichtstraat veranda lijkt sterk op de gewone lichtstraat. Hij is verkrijgbaar in dezelfde afmetingen en leverbaar met een opstand of voor rechtstreekse montage op het dak. Een verschil is dat de lichtstraat veranda niet met geïsoleerd glas wordt geleverd, maar met veiligheidsglas. Dat is supersterk. Als het hard regent zal het niet resoneren, waardoor er minder geluidsoverlast is dan bij een kunststof dakbedekking. Veiligheidsglas kan niet kapot gaan door zware voorwerpen. Zelfs als je op het dak je evenwicht verliest valt je niet dwars door het glas naar beneden.

Kenmerken van een lichtstraat veranda

Aan een lichtstraat voor een veranda of een carport worden andere eisen gesteld dan aan een lichtstraat op een gebouw. Bij een buitentoepassing is het belangrijk dat er voldoende ventilatie is rondom het glas. Dat wordt gerealiseerd met permanente luchtsleuven. Door de ventilatie kan er geen vocht condenseren aan de onderzijde van het glas. De luchtcirculatie zorgt er tevens voor dat er minder insecten onder het glas blijven zitten. Bij een lichtstraat veranda zitten er geen obstakels langs de randen van het glas. Daardoor kan regenwater er ongehinderd vanaf lopen.

Warmte werende opties

Het is op een veranda meestal aangenaam koel, maar bij erg warm weer kan de warmte van de zon die door de lichtstraat veranda schijnt hinderlijk zijn. Je kunt dat voorkomen door gebruik te maken van veiligheidsglas met een warmte werende laag. Voor het overige is een lichtstraat veranda van vlakkelichtkoepel.nl vooral erg mooi. De lichtstraat is bijzonder strak uitgevoerd en netjes afgewerkt. Hij is niet te zien als je naast de veranda staat. Doordat zo’n lichtstraat kant en klaar gemonteerd wordt afgeleverd is hij snel en gemakkelijk zelf te monteren op je veranda.