Meer informatie over huisliften, voor in huis.

Misschien herken jij jezelf wel in de situatie dat traplopen minder wordt, of dat je überhaupt geen trap kunt lopen om wat voor reden dan ook. Hoe fijn zou het zijn als je op deze momenten gebruik kunt maken van liften, die er speciaal voor zijn gemaakt om naar een andere etage in je huis te komen, zonder dat je met de trap hoeft. In dit artikel zul jij meer informatie krijgen over wat voor voordelen deze huisliften nog meer bieden, waar je nóg meer informatie kunt vinden en waar je in contact met komen met professionals, die beschikken over de juiste kennis.

Wat zijn huisliften en wat kun je ervan verwachten?

huisliften zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat jij in je eigen woning van verdieping naar verdieping kunt, zonder dat je dit met de trap hoeft te doen. Nu zijn er natuurlijk een aantal omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat er vragen bij jou ontstaan. Zoals: wat als ik in een rolstoel zit, kom ik dan gemakkelijk in de lift en is de lift wel breed genoeg? Om je direct antwoord op deze vragen te geven: dat is zeker mogelijk. De schacht loze huisliften zijn standaard voorzien van een bodemplaat die vlak is, waarbij er ook rekening is gehouden met een oprit naar de lift toe. Op deze manier kan iedereen met een rolstoel gemakkelijk in en uit de lift komen. Om het nog ‘vriendelijker’ te maken is het ook mogelijk om de liftdeur van afstand te bedienen. Natuurlijk kun je nog veel meer vragen hebben over deze liften, niet iedere situatie is gelijk. Op de website waar deze liften aangeboden worden kun jij jouw persoonlijke situatie uitleggen en aan de hand daarvan zullen de geschikte huisliften worden bepaald. Om je een voorbeeld te geven van de vragen op de website sommen we hieronder een aantal voor je op:

  • Hoeveel verdiepingen bevat uw woning?
  • Voor wie is de lift bedoeld?
  • Waar moet de lift geplaatst worden?

Natuurlijk is er ook goed nagedacht over de veiligheid van deze liften. Tegenwoordig gaan we ervan uit dat we kunnen rekenen op de techniek en op ons stroomsysteem. Het kan een keer voorkomen dat deze technieken ons in de steek laten en wij handmatig moeten handelen. Als er een stroomstoring ontstaat waardoor de liftdeuren niet meer open willen, kunnen de deuren met behulp van noodsleutels toch worden geopend. De mogelijk om de deuren te openen geldt voor zowel buiten- als binnenuit. Ook kan het voorkomen dat er iets onder de lift valt, of juist bovenop de lift terecht komt. De huisliften beschikken over dermate ontwikkelde techniek dat ze automatisch stoppen als dit het geval is. Door deze vorm van veiligheid wordt knelgevaar geminimaliseerd. Wil jij in contact komen met een professional die jou op de juiste manier kan begeleiden bij het maken van de juiste keuze, kijk dan in de volgende alinea.

Waar kom in contact over deze huisliften?

Op www.domicare.nl kun jij terecht als je opzoek bent naar huisliften. Je kunt op deze website gemakkelijk in contact komen met een van de werknemers van dit bedrijf. Door een korte vragenlijst van 4 vragen in te vullen en deze op te sturen zal een werknemer van dit bedrijf al contact met jou opnemen. Vervolgens zul jij versteld staan van de wijze waarop jouw huis mogelijk wordt voorzien van een huislift. Natuurlijk is het ook mogelijk om fysiek langs te gaan bij een showroom, waar ook de huisliften kunnen worden getest. Het is daarvoor wel belangrijk om voorafgaand aan het langsgaan even een afspraak te maken. De werknemers kunnen zich dan op die manier juist voorbereiden om jou te helpen!