Met deze tips zal het wassen sneller gaan

Heb je het behoorlijk druk, dan heeft huishoudelijk werk soms veel minder je prioriteit. Vaak stellen we taken waar we geen zin in hebben uit en zullen denken, ‘Nou dit kan morgen ook wel’. Maar morgen zal het even vervelend zijn als dat het gisteren was en voordat je het weet is de week alweer om en is er niets gedaan. Je huis ziet er dan misschien wat stoffig uit en de was in de wasmand heeft zich tot een grote hoop opgestapeld. Daar wordt je natuurlijk niet blij van. Lees dus snel enkele tips zodat het wassen in ieder geval sneller gaat.

1. Koop een paar wasmanden

Door meerdere wasmanden te kopen, hoef je zelf niets meer de grote hoop was te organiseren. Koop bijvoorbeeld wasmanden voor witte kleding, gekleurde kleding en kleding die warm gewassen moet worden (zoals ondergoed). Op deze manier kunt u veel tijd besparen.

2. Regels instellen

Regels instellen kan het wassen ook veel eenvoudiger maken. Dus bijvoorbeeld dat alleen de was die in de wasmand ligt gewassen zal worden. Op deze manier zorg je ervoor dat een ieder verantwoordelijk is voor dat zijn of haar kleding gewassen zal worden.

3. Maak de wasmachine schoon

Misschien erg voor de hand liggend maar het wordt over het algemeen nog best veel vergeten en dat is het schoonmaken van de wasmachine. Tegenwoordig hebben vele wasmachines een schoonmaakprogramma voor zichzelf, is dit niet zo? Laat dan de wasmachine op 90 graden draaien zodat al het vuil eruit gaat. Want zonder schone wasmachine zal je kleding ook niet optimaal fris en schoon ruiken. 

4. Laat je kleding hangen of vouw en gelijk op

Soms hangen we de kleding niet gelijk op, op het droogrek of laten we de schoongewassen was in de wasmand staan. Maar dan stel je weer taken uit die misschien wat minder plezierig zijn en daar doe je jezelf uiteindelijk ook minder plezier mee. Hang of vouw de was gelijk op zodra de was klaar is, hierdoor zal het niet raar gaan ruiken en zullen er ook minder kreukels in de was komen. Als je toch je was wat lang hebt laten liggen of niet snel genoeg hebt opgehangen, dan kun je het beste de kleding buiten aan een droogmolen hangen zodat de vreemde geurtjes uit de was gewaaid worden.

Succes met het doen van de huishoudelijke taken!