Raamfolie op maat

Alhoewel nog veel mensen gordijnen hebben, neemt het aantal mensen die kiezen voor raamfolie ook toe. Dit is een van de meest praktische raambekleding om in huis te halen. Net zoals gordijnen, heb je tegenwoordig ook raamfolie op maat. Dit maakt dat raamfolie voor elk raam geschikt is. Misschien merk je het al op, maar raambekleding zorgt voor een groot deel van de sfeer in huis. Je kunt kiezen voor een neutrale raambekleding of juist een opvallende. Het leuke is dat er reuze veel soorten en maten verkrijgbaar zijn, waardoor je het wel voor elk interieur kunt gebruiken. En niet te vergeten, er zijn ook praktische redenen waarom je voor raamfolie zou kunnen kiezen. In dit artikel bespreek ik ze met je.

Raamfolie op maat

De voordelen van raamfolie

Ten eerste privacy. Vaak vinden mensen het niet zo erg om een praatje te maken met anderen. Toch is het onprettig als er de hele tijd mensen voor je huis lopen en naar binnen kijken. Mensen hebben namelijk ook een grote behoefte aan privacy en je komt niet goed toe aan privacy zonder een goede raambekleding. Raamfolie helpt je hierbij. Raamfolie zorgt er namelijk voor dat de inkijk wordt geblokkeerd. Kortom, mensen kunnen niet langer naar binnen kijken. Hello me-time! In alle rust…

Ten tweede lichtinval: alhoewel je er niet doorheen kunt kijken (en de mensen van buiten ook niet naar binnen natuurlijk), kan er nog wel licht doorheen komen. Je hoeft dus niet te kiezen tussen óf licht óf privacy. Nee, je hebt het gewoon allebei. Lamellen en gordijnen blokkeren bijvoorbeeld wel het licht. Dit is dus zeker een voordeel van raamfolie.

Als laatste is het ook nog eens ruimtebesparend. Gordijnen en jaloezieën kunnen hartstikke mooi zijn, maar ze nemen tegelijkertijd veel ruimte in. Het zou ook wel fijn zijn om de ruimte anders te benutten. Je kunt er ook iets leuks voor in de plaats zetten of het juist leeg houden. Dan oogt je huis direct een stuk ruimer.