dakkapelselect

U herkent het waarschijnlijk wel, u woont al een langere tijd in uw huis maar u wilt graag meer ruimte. U twijfelt tussen 2 dingen, moet ik nu verbouwen of verhuizen? Vaak begint dit met alles op een rij te zetten. Denk hierbij aan: wat zijn de kosten, hoeveel tijd neemt dit in beslag en welke mogelijkheden biedt het?

Mogelijkheden

Het eerste wat u kunt doen is bepalen of uw woning nog geschikt is voor verbouwingen. Zijn er voldoende ruimte, geen draagconstructie-problemen en kan het op een aantrekkelijke manier worden verbouwd? Als dit allemaal positief is, kunt u verder gaan met de planning van de werkzaamheden.

Planning verbouwen

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het plannen van een verbouwing: welke vergunningen zijn er nodig, wie gaat het werk doen en waar vindt u de materialen voor een zo voordelig mogelijke prijs? Als u hier antwoord op heeft, is het verstandig om een bouwkundig tekenaar en/of architect in te schakelen. Zij kunnen samen met u kijken naar hoe uw woonruimte op een goede manier ingericht kan worden.

moet ik nu verbouwen of verhuizen

Woonruimte voordelig en snel uitbreiden

Wanneer mensen horen van een verbouwing wordt het vaak even stil, dit komt vanwege de grote ingreep en de vele man uren aan energie die een verbouwing eist van u. Maar wees gerust! Tegenwoordig bestaan er ook prefab oplossingen. Wanneer u uw kamer op de eerste verdieping of op de zolder wilt uibreiden kunt u het beste kiezen voor een dakkapel.

Een dakkapel wordt namelijk binnen één werkdag compleet op uw huis gezet. Het is daarnaast ook relatief voordelig in vergelijking met een uitbouw. Dit komt omdat de dakkapellen voor gefabriceerd worden op een externe locatie. Zodra de dakkapel gereed is wordt deze naar uw woning getransporteerd. Zodra de dakkapel bij u thuis is aangekomen hebben de monteurs al een gat in het dak gemaakt. Hierdoor kan de dakkapel er op worden gehesen en kunt u na éénwerkdag meteen genieten van extra ruimte!

Kies voor dakkapelselect

Wanneer u de keuze hebt gemaakt om uw woning uit te bouwen helpt dakkapelselect u graag verder met het gehele proces. We hebben dakkapellen van alle soorten en maten. U kunt bij ons terecht voor een standaard dakkapel maar ook voor speciale of unieke modellen.

Wanneer u eenmaal een keuze heeft gemaakt voor een grote dakkapel zorgen wij dat de montage ervan binnen één dag plaatsvind. Wij zorgen er ook voor dat wij met u meedenken, zo kunnen wij u van vele extra opties voorzien. Zo kunt u bij ons ook kiezen voor bekleding van de buitenkant of een extra draaikiep raam in de dakkapel.

Besluit: verbouwen of verhuizen?

Wanneer u tevreden bent met de omgeving maar toch iets te weinig ruimte heeft, weet u waarschijnlijk al wat er verstandig is om te doen. Het kan natuurlijk zijn dat u niet genoeg ruimte heeft voor de verbouwing of dat dit financieel gezien niet haalbaar is. In dat geval wordt het toch tijd om te verhuizen naar een groter huis, waar u alle ruimte heeft voor mooie verbouwingen of extra kamers. Waar u ook voor kiest, wij van dakkapelselect kan uw woning in elk geval een extra stukje ruimte geven met onze prefab oplossingen.

Wij wensen u veel succes met het maken van de juiste keuze!