Voor- en nadelen van verschillende radiatoren types

Er is een grote verscheidenheid aan verschillende soorten radiatoren waaruit u kunt kiezen wanneer u online een radiator koopt. Hieronder schetsen we de voordelen en mogelijke nadelen van elk zodat u de beste radiator voor in huis kunt kiezen!

Enkel Paneel Radiatoren

Een enkel paneel radiator, oftewel single panel (zie ze als ‘warme waterbakken’) zijn de basis radiatoren. Een single panel, wordt doorgaans aan de muur gemonteerd, naar de kamer gericht. Het kan ook worden opgesplitst in meerdere kolommen voor meer oppervlakte, maar het is nog steeds een single panel. Single panel radiatoren zijn slanker en passen dichter tegen de muur dan dubbele.

Dubbele paneelradiatoren

Dubbele paneelradiatoren zijn twee enkele panelen die tegen elkaar zijn gestapeld (voor ongeveer het dubbele vermogen) en aan uw muur worden gemonteerd. Ze kunnen vrij ver van je muur uitsteken, maar in sommige ontwerpen is dit misschien een goede zaak.

Horizontale radiatoren

Horizontale radiatoren zijn uw standaard in de breedte type. Overal te vinden en meestal onder het raam (traditioneel om die koude tocht op te warmen).

  • De veilige optie qua ontwerp, als typische witte radiator past het overal bij.
  • Vaker, meer keuze, minder duur.

Verticale radiatoren

Verticale radiatoren zijn groot, ruimtebesparend en aangezien ze duidelijker zijn dan horizontale radiatoren, zijn ze normaal gesproken veel meer decoratief.

  • Kan veel ruimte vrijmaken in de juiste kamer.
  • Geweldig om een ​​statement mee te maken – er zijn tal van verticale designradiatoren om uit te kiezen.
Kolomradiatoren

Kolomradiatoren zijn gemaakt van buizen die in rijen zijn gerangschikt en die aan de boven- en onderkant aansluiten om een ​​enkele sectie te vormen (in tegenstelling tot een radiator met dubbele panelen). Ze zijn vaak traditioneler van ontwerp en waarschijnlijk wat in me opkomt als ik zeg ‘Victoriaanse radiator’.

Verwarmde handdoekenrek

Handdoekrails en ladder rails zijn radiatoren die voornamelijk zijn gemaakt om handdoeken te verwarmen om ze warm en donzig te maken (perfect voor die koude winterochtenden) en om ze te drogen; het verwarmen van kamers is slechts hun secundaire functie – hoewel ze gemakkelijk kleinere badkamers kunnen verwarmen – als zodanig zijn ze doorgaans veel minder krachtig (en goedkoper in gebruik). Veel radiatoren hebben uitsparingen voor het ophangen van handdoeken, maar het gebruik ervan om handdoeken te verwarmen zou duur zijn – vandaar een handdoekhouder.

Bron: https://www.radiatorendiscounter.nl/