Ben jij van plan om je eigen tuinhuis of vakantiehuisje te bouwen? Of ben je zelfs al begonnen als echte, gemotiveerde klusser? Bedenk dan goed hoe je de buitenkant wil bekleden, omdat dit de tand des tijds en de verschillende weersomstandigheden in Europa moet kunnen doorstaan. Zorg dat je zo lang mogelijk kan genieten van jouw werk door kunststof gevelbekleding te gebruiken. Het aanbod is enorm en daarom zetten we hier de voor- en nadelen van de verschillende soorten voor jou op een rijtje.

De meest natuurlijke uitstraling voor jouw project

Veel mensen denken dat ze in een plastic huisje komen te zitten als ze kiezen voor kunststof bouwmaterialen, maar dat is tegenwoordig echt niet meer de realiteit. Heel veel merken blinken uit in het overbrengen van de natuurlijke look met hun kunststof bouwmaterialen. Wil jij dat jouw huisje er traditioneel uitziet, maar met de voordelen van kunststof in tegenstelling tot echt hout? Dan kun je het beste kijken naar bijvoorbeeld de gevelbekleding van Wooddesign. Deze heeft alle voordelen van kunststof gevelbekleding, lijkt op echt hout en komt in drie verschillende kleuren. Wil je een iets minder opvallende houtlook? Dan is Profex een goede tussenweg. Deze gevelbekleding wordt gemaakt van 90% gerecycled materiaal en niet alleen heeft deze een wat fijnere houtnerf-look, deze komt ook nog eens in vier kleuren, waardoor je het nog meer naar jouw smaak kan aanpassen. Als je nog meer kleurenopties wil en juist een matte houtlook wil voor jouw gevelbekleding dan is Eurotexx het merk voor jou. Met tien verschillende kleurmogelijkheden, zit er sowieso iets bij dat past bij jouw project.

Omarm de moderne tijd voor jouw nieuwe huisje

Maakt het jou juist niet uit of de gevelbekleding eruit ziet als echt hout, maar wil je juist moderniteit uitstralen met jouw bouwproject? Dan zijn er heel mooie, strakke opties om uit te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor kunststof gevelbekleding van Keralit, deze zetten minimaal uit, komen in meer dan 35 kleurenopties en zou eigenlijk ook nog onder het vorige kopje passen doordat het in drie verschillende structuren komt. Net zoveel kleurenopties heb je met Vinyplus, maar deze kun je ook nog eens op drie verschillende manieren monteren: horizontaal, verticaal én diagonaal. Daarnaast is deze gevelbekleding ook nog eens slagvast. Wil jij geen voor iets wat helemaal uniek en modern is? Kijk dan vooral naar Kerrafront gevelbekleding. Deze komt in een houtlook, maar ook in een veel modernere en opvallendere stonelook! De opties zijn weer groots, met vier verschillende kleurenopties heb jij sowieso het meest opvallende bouwproject in handen en wordt je de trendsetter van de buurt.

Het belangrijkste om op te letten

Als laatste nog wat tips waar je het beste op kunt letten tijdens de aanschaf van kunststof gevelbekleding. De maten zijn ongelooflijk belangrijk en de manier van monteren ook. Zorg dat het past bij jouw bouwproject. Durf je het uiteindelijk toch niet aan om het zelf te monteren, dan zijn er genoeg ondernemers die de gevelbekleding voor je monteren. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat en kun je gemakkelijk dertig jaar zonder zorgen genieten van jouw nieuwe huisje.