Een vloer geeft een bepaalde sfeer en stijl van een woning. Wanneer je beslist om een nieuwe vloer aan te schaffen, is het dus belangrijk om een vloer te kiezen die bij jou en jouw huisstijl past. Er zijn enorm veel verschillende soorten vloerbedekking en ieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel vertel ik meer over de soorten vloerbedekking die jij kan kiezen.

Houten vloeren

Iedereen kent ze wel: de houten vloeren. Houten vloeren zijn de bekendste vloeren in ons land. Dit komt doordat hout een natuurproduct is en hierdoor is geen houten vloer exact hetzelfde als een ander. Verder ziet hout er gewoon prachtig uit en is het beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Het enige nadeel van houten vloeren is dat ze veel onderhoud nodig hebben om in een goede staat te blijven.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn de moderne en duurzame versie van houten vloeren. Duurzame PVC vloeren lijken erg op houten vloeren, maar zijn niet van een natuurproduct gemaakt, maar zijn hierdoor wel een stuk makkelijker te onderhouden en een stuk steviger als de normale houten vloeren.

Tapijt

Tapijt is een zachte stof die heerlijk onder je voeten aanvoelt. Veel mensen zien het als de ideale vloer wanneer je kleine kinderen in huis hebt die vaak op de grond spelen en ook nog wel eens omvallen. Echter is het niet de ideale vloer voor wanneer je huisdieren thuis hebt rondlopen: de vloer is namelijk erg lastig schoon te maken.

Gietvloer

Een gietvloer is een vloer die, zoals de naam ook al aangeeft, in de grond is gegoten. Het is vaak een betonnen vloer die er erg strak en modern uit ziet. De vloeren gaan enorm lang mee, maar kunnen wel een beetje koud aanvoelen in de winter.