Niemand kijkt meer raar op tegenwoordig als je zegt dat je thuiswerkt. Het is ondanks het thuiswerken wel enorm belangrijk om je werk en je privé gescheiden te kunnen houden. Voor degene die nooit thuiswerken is het lastig om productief bezig te zijn ook als ze een kantoor aan huis hebben met een bureau in hoogte verstelbaar of alle rust om zich heen. In dit artikel lees je 2 tips zodat je productief thuis kan blijven werken. 

Werk op vaste tijden

De reden dat je op kantoor vaak wel productief kan werken is voornamelijk vanwege je omgeving, maar ook de regelmaat. Zorg daarom ook als je thuiswerkt aan regelmaat, sta elke dag om dezelfde tijd op, volg je ochtendroutine en begin je werkdag op hetzelfde tijdstip. Plan niet alleen je start- en eindtijd in qua werken, maar ook je pauzes. Hoogstwaarschijnlijk heb je 1 uur pauze per dag, verdeel je pauzes als volgt; 30 minuten voor je lunch en tweemaal 15 minuten voor in de ochtend en in de middag. Door regelmatig een pauze in te lassen en te werken op vaste tijden creëer je regelmaat en zal je productiviteit ook gaan stijgen. 

Stel regels op met wie je je huishouden deelt

Sommige hebben de luxe om alleen te wonen en kunnen ongestoord aan het werk. Maar deel jij je huishouden met een huisgenoot, partner en of kinderen dan zijn regels opstellen belangrijk voor je productiviteit.  Om ervoor te zorgen dat je productief kan blijven werken is het belangrijk dat je tijdens je werkuren niet gestoord wordt. Maak daarom met de mensen met wie jij je huishouden deelt afspraken wat betreft wanneer ze je wel kunnen storen en wanneer niet. Nu iedereen veel thuis zit kunnen er vooral met kinderen wel iets gebeuren, een ongeluk zit in een klein hoekje. Maak afspraken over wat een noodgeval is en welke zaken zij bij je terecht kunnen in je pauze. 

Bron: Thuiswerkwinkel