In welke ruimte gebruik je een opbouw stopcontact?

Er wordt gekeken naar de hoeveelheid en soorten stopcontacten pas bij een renovatie of een verhuizing. De stopcontacten die het meest voorkomen zijn er drie, een inbouw stopcontact, een opbouw stopcontact of een usb stopcontact. In dit artikel lees je een kleine toelichting over de verschillen tussen de stopcontacten, maar ook in welke ruimte ze vaak worden gebruikt.

De verschillen tussen de stopcontacten

Stopcontacten zie je overal zowel in huis als rondom de woning. Een opbouw stopcontact steekt wat uit van de muur en wordt vaak gebruikt buiten rondom de woning. Daarnaast heb je ook een inbouw stopcontact, hier verklapt het woord het al, dit stopcontact is ingebouwd in de muur. Tot slot een usb stopcontact zie je ook steeds vaker voorbij komen. Een usb stopcontact bevindt zich vaak onder een normaal stopcontact en is puur daar vanwege het kunnen opladen van telefoons en tablets. Bij Schneider Electric kan je terecht voor allerlei soorten stopcontacten, maar ook in diverse kleuren. 

In welke ruimte gebruik je welk stopcontact?

De inbouw stopcontacten worden vaak door het hele huis gebruikt, denk hierbij aan de diverse apparatuur die constant stroom nodig hebben. Zo kan je precies beslissen hoeveel stopcontacten je nodig hebt in huis, maar ook op je balkon of in je tuin. Een usb stopcontact wordt pas sinds een paar jaar gebruikt en is vooral handig om je je telefoon en of tablet mee op te laden. Daarom zijn usb stopcontacten vooral te vinden in de slaapkamer en of woonkamer. Tot slot zijn er ook nog opbouw stopcontacten die worden voornamelijk buiten geplaatst en of in de badkamer en keuken.