Veel mensen werken al maanden en maanden noodgedwongen thuis. Op kantoor zijn ze gewend op hun bureaustoel achter hun bureau te schuiven. Alles staat dan op de ideale hoogte, de bureaus zijn vaak in hoogte verstelbaar en geven voldoende ruimte om fijn te kunnen werken. Thuis komen we vaak niet verder dan de laptop tussen de ontbijtspullen op de eettafel te zetten. De kinderen maken daar hun huiswerk, er wordt getekend en er lopen continu mensen om je heen. Echt rustig werken is er dan ook niet bij. Het wordt dus tijd om eens rond te gaan kijken voor fijne bureaus voor in huis.

Bureaus voor in huis zijn dezelfde als voor op kantoor

Maar je kunt er bijvoorbeeld wel voor kiezen om in de kinderkamers en jouw tijdelijke werkkamer wat kleinere bureaus te plaatsen dan je gewend bent. Als je er maar voor zorgt dat het een echte werkplek wordt, waar je goed kunt zitten, je kunt concentreren en daadwerkelijk werk gedaan krijgt. Zo'n groot bureau als op je werk is echt niet nodig. Je gaat immers niet meer bij elkaar aan het bureau zitten, maar overlegt online. Iedereen thuis, achter zijn of haar eigen bureau.

Een bureau moet geen obstakel zijn

Kies daarom vooral uit bureaus die goed zouden passen binnen jouw interieur. Zo valt het minder op, maar heb je wel een vastgestelde werkplek. Vooral dat laatste is belangrijk. Je moet er fijn kunnen werken. Toch is het uiterlijk van een bureau ook belangrijk. Je wilt dat het bureau genoeg ruimte biedt om te werken en om je spullen op te bergen. Als je een vaste werkplek hebt, kun je er ook voor kiezen om behalve je laptop nog een extra monitor neer te zetten. Je komt dan sneller in de stemming om de klus te klaren. De basis voor professioneel werken is er dan.

Kies een goede bureaustoel

Wat voor bureau je ook hebt, je hebt ook een echte bureaustoel nodig. De stoel bij de keukentafel is misschien heel comfortabel voor etentjes, maar nodigt niet echt uit tot een actieve zit. Om goed te kunnen werken zul je rechtop moeten zitten, je voeten moeten plat op de vloer gezet kunnen worden en je rug moet op de juiste plaatsen ondersteund worden. Dit voorkomt allerlei ellende, zoals ernstige rug en nekklachten. Maar het zorgt er ook voor dat je je beter kunt concentreren. En daar gaat het nu eenmaal om als je thuis aan het werk gaat.