Slimmer bouwen doe je zo

Bouwprojecten en klussen nemen vaak veel tijd in beslag. Naast het bouwen zelf is het belangrijk dat je rekening houdt met meerdere factoren. Je moet namelijk als ZZP’er ook rekening houden met andere partijen die op dezelfde klus werkzaam zijn. Hierdoor heb je niet altijd je collega’s voor het uitkiezen wat soms tot frustraties en vertraging kan zorgen op de bouwplaats. Naast andere partijen moet je ook rekening houden met materialen. Omdat een klus niet altijd in de omgeving is van een bouwcentrum moet je rekening houden met reisafstanden en of de gewenste materialen voorradig zijn. 

Online bouwmaterialen bestellen

Veel ondernemers halen hun materialen natuurlijk bij de groothandel, dat is logisch want vaak krijg je hier de beste kwaliteit en is het meestal voorradig. Toch doen steeds meer ZZP’ers het inkopen van materialen online. Het is namelijk een stuk sneller en overzichtelijker om online bouwmaterialen te bestellen in plaats van dat je moet gaan zoeken in een nieuwe bouwmarkt in een onbekende omgeving. 

 

Voor een grote klus moesten wij laatst het hele dak vervangen met gipsplaten voor het plafond. We kwamen er pas eind op de dag achter dat we te weinig gipsplaten hadden ingekocht en moesten dus de klus later afmaken. Door online gipsplaten te bestellen konden we de volgende morgen vroeg bij de bouwmarkt langs komen die de platen al voor ons hadden neergezet. Hierdoor konden we in één keer doorrijden en hoefde we niet te zoeken en lang te wachten. Dit beviel mij zo goed dat ik vaker online mijn materialen ging bestellen. 

 

Je kunt er namelijk niet alleen voor kiezen om de materialen op te halen die voor je klaar worden gezet. Je kan ook de bestelling laten bezorgen op locatie. Hierdoor konden wij in de ochtend rechtstreeks naar de bouwplaats rijden en hoefde we niet eerst langs de bouwmarkt. 

Overal bereikbaar

Wij snappen als geen ander dat het soms lastig is wanneer de werkbus helemaal vol geladen is om nog meer materialen mee te nemen. Wat wij regelmatig doen is een bestelling plaatsen die we dan later op de dag ophalen. Met 48 vestigingen in Nederland is er altijd wel een vestiging bij de bouwplaats in de buurt. Hierdoor konden mijn collega’s in de ochtend direct aan de slag en alvast wat materialen uitladen zodat er ruimte in de werkbus werd gemaakt. Vervolgens kon ik zelf de materialen ophalen en werd er geholpen bij het inladen. Dit scheelt een hoop tijd en hierdoor kunnen de andere gewoon doorwerken. Ontzettend handig dus!