cementgebonden gietvloeren

Iedereen heeft zo zijn eigen stijl bij het inrichten van een woning. Een populaire stijl is industrieel. Dat komt, omdat je een woning in die stijl makkelijk kan inrichten. Wil jij dus zo’n woning hebben dan kun je om te beginnen kijken naar een cementgebonden gietvloeren. Deze vloer geeft al de industriële uitstraling die je zoekt. Daarnaast kan het ook een warm en fijn gevoel geven wat natuurlijk mooi meegenomen is. Mocht jij dus nadenken over een gietvloer dan is het zeker een aanrader om langs te gaan in een showroom.

Stijl

Wanneer jij een cementgebonden gietvloer wilt, dan moet je natuurlijk ook een kleur kiezen. Het fijne van gietvloeren is dat ze in veel verschillende kleuren komen. Hierdoor zit je niet vast aan een saaie vloer die je misschien toch niet mooi vind. De betonvloer zal zeker luchtbelletjes, krimpscheurtjes of luchtgaatjes behouden. Je zal hierbij waarschijnlijk denken dat het er niet mooi uitziet of dat het niet mooi is gedaan, maar juist daardoor krijg je de betonlook die je wilt bereiken in je woning. Dit zorgt voor een stoere uitstraling en gecombineerd met een mooie tint geeft het je woning de finishing touch. Het is zeker een aanrader om langs te komen in een showroom, want dan kan je de vloer ook goed bekijken.

cementgebonden gietvloeren

Voordeel

Een groot voordeel van een cementgebonden gietvloer is dat het weinig onderhoud vereist. De vloer is dan ook makkelijk schoon te maken, omdat het glad is. Vuil blijft er dan ook niet in zitten en je krijgt niet snel vlekken. Natuurlijk kan je cement beschadigen en moet je geen zware spullen laten vallen, maar dat spreekt natuurlijk voor zich. Het is verder een gebruiksvriendelijke vloer. De vloer verkleurd verder ook niet snel, maar wanneer het veel in contact komt met een hoge lichtintensiteit dan kan de vloer iets verkleuren.