De huidige gasprijzen zorgen ervoor dat het elektrisch verwarmen goedkoper is dan het stoken op gas. vloerverwarming elektrisch van is ook nog eens zo dun dat deze direct onder de oppervlakte, op een al afgewerkte vloer, kan worden gelegd, dus bij elke openslaande deuren past het. Elektrische vloerverwarming werkt via stralingswarmte. Dat betekent dat de warmte wordt verspreid onder het oppervlak en omdat je de vloerverwarmingsmat direct onder de toplaag legt is het oppervlak snel warm. Bij een lage luchttemperatuur zorgt stralingswarmte ook direct voor een aangename warmte. De warmte die wordt verspreid door elektrische vloerverwarming is altijd aangenamer dan de warmte die komt van een radiator of van luchtverwarming. Wanneer je gebruik maakt van het elektrisch verwarmen van je vloer hoef je geen radiator te plaatsen, maar wil je snel bijverwarmen dan is het wel aan te raden. Elektrische vloerverwarming zorgt namelijk voor weinig luchtcirculatie.
Vloerverwarming elektrisch met een unieke dunne vloerverwarmingsmat
Vloerverwarming elektrisch met een unieke dunne vloerverwarmingsmat maakt het mogelijk om zowel bij nieuwbouw als bij bestaande bouw de vloer elektrisch te verwarmen. Je kunt deze 4 millimeter dunne verwarmingsmat namelijk direct plaatsen onder de oppervlakte. Er hoeven geen gleuven te worden gefreesd. Dat maakt het mogelijk om ook in bestaande bouw gebruik te maken van de vloerverwarmingsmatten. Je plaatst de dunne vloerverwarmingsmatten eenvoudig op een afgesmeerde of afgewerkte vloer in een laagje lijm- of egalisatiemortel. Daar kunnen dan de tegels of een gietvloer op worden gelegd. Met een elektrische vloerverwarming gebruik je minder energie terwijl de ruimte relatief snel en gelijkmatig wordt opgewarmd. De vloertemperatuur kan worden gestuurd met een vloersensor en thermostaat. Je kunt de thermostaat op verschillende warmtes instellen.
Isolatielaag aanbrengen onder de vloerverwarmingsmat
Vloerverwarming elektrisch aanleggen is gemakkelijk met de verwarmingsmat van 4 millimeter. Je kunt de mat leggen op een dunne lijm- of egalisatielaag. Het is wel verstandig om onder de dunne verwarmingsmat een isolatielaag aanbrengen. Door een isolatielaag kun je meer rendement uit de verwarmingsmat halen. Wanneer je een isolatielaag aanbrengt verbruik je minder energie en blijft de vloer langer warm. Als je voor het isoleren van de vloer drukvaste, aan twee zijden mortel gecoate isolatieplaten gebruikt (hardfoam) dan kun je de verwarmingsmat hier direct op vastlijmen. Op de vloerverwarmingsmat kun je de tegelvloer leggen.