golfplaten

Golfplaten zijn natuurlijk bedoeld als dakbedekking voor een schuur of huisje. Vaak worden ze gebruikt bij een terrasoverkapping of carport. Ze zijn lichtdoorlatend en water en weerbestendig en daarom de ideale dakbedekking. Echter naast het bedekken van daken kun je golfplaten ook voor andere leuke projecten gebruiken. Hier ga ik praten over hoe je creatief kunt zijn met golfplaten. Golfplaten kun je ook gebruiken als wand afscheiding tussen verschillende kamers of gebruiken als deur. Dit geeft een unieke uitstraling aan je huis en is iets wat niet veel andere mensen hebben.

Er zijn ook voorbeelden van restaurants die juist gebruik maken van verroeste golfplaten om het restaurant een rustieke sfeer te geven. Dit in combinatie met industriële meubels die veel staal, hout en donker leer gebruiken zorgt voor een sfeervolle ruimte. Voor het gebruik in restaurants is het wel stoerder om gebruik te maken van stalen golfplaten in plaats van polycarbonaat.

Golfplaten in je slaapkamer

Wanneer je op een website zoals pinterest gaat kijken zie je veel voorbeelden van wat je kan maken met enkele golfplaten. Zo ook in de slaapkamer. Een cool voorbeeld is een hoofdbord van je bed. Dit geeft een industriële uitstraling aan je slaapkamer. Ook kun je accessoires aanpassen op die stijl en golfplaten gebruiken. Denk daarbij aan een nachtkastje van golfplaten, of een hangende lamp van golfplaten. en zo kun je nog wel oneindig veel opties bedenken wat je kan doen met golfplaten naast het bedekken van daken.

golfplaten

Golfplaten in je tuin

Golfplaten zijn geschikt voor zowel binnen als buitengebruik. Ze zijn vaak weersbestendig tegen zowel regen als hagel en wind. Je kunt golfplaten ook gebruiken om de buitenkant van je schuur te bekken. Zo bescherm je je tuinhuis tegen zware regenbuien of hagelbuien.