Niet iedereen wil een hele schuur vol hebben liggen met gereedschap en dat is natuurlijk logisch als je niet vaak klust. Toch het wel handig om iets van gereedschap in huis te hebben, in dit artikel zet ik een aantal stuks gereedschap die handig zijn op een rijtje!

Een tangenset

Tangen zijn erg handig voor verschillende taken. Of je nu een moer of bout moet vastklemmen, een stuk metaal moet knippen of een draad moet strippen, een tang is altijd praktisch. Je gebruikt ze misschien niet elke dag, maar voor allerlei kleine klusjes in huis zijn ze een must. Dit zijn tips om te kijken welke tang je nodig hebt.

Universele zaag

Misschien wil je geen grote houtzaag kopen, of heb je niet genoeg ruimte voor veel gereedschap. Daarom kies je in principe voor een kleine allround zaag. Met deze zaag kun je kleine stukjes metaal zagen, maar hij is ook geschikt voor hout. Dergelijke kleine zagen hebben meestal verwisselbare bladen zodat je met een kleine set lang kunt doen.

Boormachine

Hoewel handboormachines goed zijn, kun je in de meeste gevallen het beste voor elektrische boormachines kiezen. Zoals een accu boormachine.

Naast wat groter gereedschap is het ook handig om kleiner gereedschap te hebben, denk hierbij aan een waterpas, stevige potloden, schroevendraaiers met verschillende soorten koppen, een hamer en ga zo maar door. Ben je in ieder geval op zoek naar gereedschap dan ben je bij toolmax aan het juiste adres.