renoveren

Dakdekkersbedrijf

Schade aan je dakkapel? Laat het repareren door een deskundige dakdekker

De beschikking hebben over een dakkapel in een deel van je woning waar een hellend dak zit is ontegenzeglijk een sterk punt van je huis. Je ervaart door zo’n dakkapel gegarandeerd meer woongenot en ook de waarde van je woning gaat er met een dakkapel aanzienlijk op vooruit. Maar zoals voor veel dingen geldt, geldt ook voor dakkapellen: op een gegeven moment kan er schade optreden. Deze schade ontstaat vooral aan het platte dak, de kozijnen en de afwerking van de dakkapel. Je kunt er in principe vanuit gaan dat tien tot twintig jaar nadat een dakkapel is geplaatst je de keuze zult moeten doorhakken: de dakkapel repareren of vervangen. Normaal gesproken zal reparatie – bijvoorbeeld door een deskundig dakdekkersbedrijf – de beste optie blijken te zijn. Hieronder lees je waarom.

Waarom reparatie van een dakkapel beter is dan een totale vernieuwing

Ten eerste mag het geen grote verrassing heten dat een reparatie in bijna alle gevallen een stuk goedkoper uitpakt dan het laten plaatsen van een geheel nieuwe dakkapel. Zeker als je op tijd op repareren overgaat, dus op het moment dat de dakkapel nog niet in staat van totale verloedering is, dan blijven de reparatiekosten meestal wel binnen de perken. Het herstellen van de bekleding en het dak zijn klussen waar niet extreem veel tijd en nieuw materiaal voor nodig zijn.

dakdekkersbedrijf

Laat je dakkapel repareren door een dakdekker met deze eigenschappen

  • Kies je er inderdaad voor om je dakkapel te laten repareren door een dakdekkersbedrijf? Zorg dan dat je in zee gaat met een bedrijf met de volgende kenmerken:
  • Een gratis inspectie vooraf, resulterend in een vrijblijvende offerte.
  • Een lange garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.
  • Een goede staat van dienst, over meerdere jaren opgebouwd.
  • Rekening houdend met de eventueel geldende maatregelen omtrent het indammen van het coronavirus.