Lente? Maak je eigen plantenbak

De lente is in aantocht en dat betekent dat veel mensen richting het tuincentrum gaan om plantjes voor de tuin te kopen. Veelal worden deze plantjes in plastic potten geleverd, als dan niet om ze zo kant en klaar in de tuin te zetten, maar of dat nou ook echt sfeervol is? Wil je een veel sfeervollere en ook nog eens duurzamere optie, maak dan je eigen houten plantenbak.

Tuinhout is niet alleen geschikt voor het aanleggen van vlonders, schuttingen en andere soorten hekwerken, het leent zich ook uitstekend voor het maken van plantenbakken. Tuinhout is in vele soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je je plantenbakken helemaal op maat en smaak kunt (laten) maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je plantenbak van planken te maken die je horizontaal aan balken bevestigd. Of je kiest ervoor om gebruik te maken van ronde palen om zo tot een plantenbak te komen. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar met hout is er echt een hoop mogelijk.

Verder is een houten plantenbak een duurzamer alternatief dan eentje van plastic; hout vervuilt het milieu niet omdat het een natuurproduct is en gaat ook nog eens veel langer mee. Daarnaast is het hout ook nog veel steviger dan plastic en kan het veel beter tegen allerlei verschillende soorten weersinvloeden; waar plastic bevriest en stukgaat tijdens de winter, blijft het hout gewoon mooi. Dus heb je een beetje groene vingers en ben je creatief, kies dan voor je eigen houten plantenbak.

Wil je hout kopen om je eigen plantenbakken te maken, kijk dan eens op https://www.houtdirect.nl/