De aanschaf van nieuwe kozijnen is vaak een hele investering, het is daarom belangrijk dat je hierbij een goede keuze maakt. Er bestaan echter enorm veel verschillende soorten kozijnen, zo zijn er aluminium, houten en kunststof kozijnen. Welke het beste is voor jou, is een kwestie van je persoonlijke keuze en het budget. Om de keuze toch wat te vereenvoudigen geven we je 8 belangrijke onderdelen om op te letten bij de aanschaf van nieuwe kozijnen.

Onderhoud

Wanneer je bereid bent om met enige regelmaat onderhoud te plegen aan je kozijnen zal dat in de portemonnee gaan schelen. Over het algemeen hebben de onderhoudsintensieve materialen wel een chique uitstraling. Daarentegen zijn de wat duurdere materialen een stuk minder arbeidsintensief, zij hebben minder onderhoud nodig waardoor je tijd bespaart. Bij deze materialen betaal je daar dus wel wat extra’s voor. 

Isolatiewaarde

Het is goed om de verschillende isolatiewaarden van de materialen te vergelijken, naast het vergelijken van materialen is het ook goed om te kijken naar hoe oud de producten zijn. Nieuwere materialen zijn over het algemeen goed geïsoleerd.

Hoogrendementsglas

Wanneer je je kozijnen wil laten vervangen is het ook goed om gelijk te kijken naar de mogelijkheden voor HR-glas. Dankzij dit glas bespaar je namelijk nog meer energie, en als je dan toch al bezig bent met je kozijnen vervangen kan het een goed moment zijn om het samen te pakken.  

Prijzen vergelijken

Wanneer je kozijnen gaat kopen is het goed om eens verschillende prijzen te vergelijken, meestal vragen verschillende vakmannen weer andere prijzen. Niet alleen in de kosten van het materiaal maar ook in het uurloon. Bij https://www.kozijnen-tips.nl/ kan je vrijblijvend offertes op maat aanvragen. 

Budget

Ga de aanschaf van kozijnen zien als een investering voor op de lange termijn, duurdere materialen gaan nu immers langer mee. Ga bij jezelf eens na of de aanschafprijs die je nu misschien te duur vindt ook zo duur vindt wanneer je het verspreid over een langere periode. 

Stijl

Bij de aanschaf van kozijnen is het ook goed om na te denken over jouw stijl. Denk hierbij aan de kleuren en het materialen, past dit bij de rest van je woning of totaal niet? Dit is wel belangrijk omdat je kozijnen de komende jaren verantwoordelijk zullen zijn voor een groot deel van de uitstraling van je woning. Daarnaast kan je niet alle kozijnen zomaar laten herschilderen, wanneer je verwacht dit in de toekomst te willen gaan doen is het slim om daar nu alvast rekening mee te houden. 

Type kozijn

De lange termijn is een belangrijk aspect bij nieuwe kozijnen, nu gebruik je bijvoorbeeld die ene kamer als opslaghok waardoor het raam niet perse open hoeft te kunnen. Na een aantal jaren kan het zomaar zijn dat deze kamer veranderd in kinderkamer waardoor het wel ineens belangrijk is om een draai-kiepraam te hebben. Daarom is het goed om al na te denken over het type raam dat je wil hebben in de ruimte, nu maar ook over 10 jaar. 

Vakmannen

Het liefst werk je natuurlijk samen met ervaren vakmannen om het optimale resultaat te halen uit je kozijnen. De vakmannen weten namelijk precies waar ze op moeten letten en kunnen daardoor heel wat adviezen geven.