Er zijn over de hele wereld heel erg veel bekende vlaggen. Al deze vlaggen hebben een eigen betekenis die erg speciaal is voor dat land. Aan vlaggenmasten over de hele wereld, zie je dus heel erg veel verschillende vlaggen die allemaal een belangrijke betekenis hebben. De meeste mensen weten wel waar hun eigen nationale vlag voor staat, maar hebben geen idee waar andere vlaggen uit de wereld voor staan. Hieronder kun je dus ook meer lezen over allerlei verschillende bekende vlaggen in de wereld. Door deze kennis zul je steeds beter snappen wat belangrijk is in ieder land!

De Amerikaanse vlag

De Amerikaanse vlag, is een vlag die vrijwel iedereen over de hele wereld wel kent. Er zijn heel erg veel verschillende versies van de vlag uitgebracht sinds het begin. De vlag heeft momenteel dertien strepen. De vlag heeft vijftig sterren. Al deze sterren staan voor een andere staat. De dertien strepen daarentegen, staan voor de dertien kolonies die als eerste onafhankelijk hebben uitgeroepen. Alle visuele aspecten van de Amerikaanse vlag hebben dus een heel erg duidelijke betekenis, die erg belangrijk is voor het land. Aan vlaggenstokken door de hele Verenigde Staten, zie je de Amerikaanse vlag dus ook heel erg vaak hangen als teken van nationale trots.

De Engelse vlag

De Engelse vlag, of eigenlijk beter gezegd: de Britse vlag, is een vlag die opgemaakt wordt vanuit verschillende vlaggen. Het Verenigd Koninkrijk bestaat namelijk ook uit meerdere aparte landen. In de Britse vlag is de vlag van Engeland, Ierland en Schotland verwerkt. De vlag van Wales maakt geen deel uit van de vlag van het Verenigd Koninkrijk, terwijl zij hier wel bij horen. Dit komt omdat de huidige vlag van het Verenigd Koninkrijk is gemaakt voordat Wales bij hen hoorde. De vlag heeft dus een zeer uitgebreide betekenis!