Klusser

De top klimmaterialen die elke zelfstandige klusser nodig heeft

Wanneer je wat veranderingen in huis wilt aanbrengen, of het nou een kleine klus is of een grote verbouwing, is het van essentieel belang dat je hiervoor de juiste benodigdheden hebt. Dit gaat niet alleen om de juiste materialen, zoals verf en kwasten, maar ook om de juiste veiligheidsmaatregelen. Wanneer het bijvoorbeeld nodig is om te klimmen, is het belangrijk dat je dit op een veilige wijze doet, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom hebben we in deze blog een aantal tips en klimmaterialen op een rijtje gezet die elke zelfstandige klusser nodig heeft voor een veilige en efficiënte klus-uitvoering. 

(Telescopische) ladders

Wanneer je voor een klus of verbouwing in de hoogte moet gaan werken, is het allereerst belangrijk dat je hiervoor de juiste ladder hebt. Er zijn verschillende soorten ladders om uit te kiezen, van simpele enkele ladders tot driedelige ladders, elk met hun eigen voor- en nadelen. Wij raden echter een telescopische ladder aan. Het voordeel van deze ladder is dat deze gemakkelijk uitgeschoven kan worden, waardoor je de hoogte van de ladder precies kan afstellen op de hoogte waarop je gaat werken. Daarnaast zijn ze, wanneer ze ingeschoven zijn, heel compact, hebben ze een lichtgewicht en zijn ze makkelijk te vervoeren.

Steigers en werkplatforms

Wanneer je klus of project voor een langere periode gaat duren, dan kan het handig zijn om in plaats van een ladder, een steiger te gebruiken. Op deze manier hoef je niet elke keer de ladder opnieuw neer te zetten, maar kan het gemakkelijk blijven staan. Daarnaast zijn steigers een stuk stabieler dan ladders, wat toevoegt aan de veiligheid. Doordat steigers vaak wielen hebben zijn ze alsnog snel te verplaatsen. Daarnaast hebben steigers het voordeel dat ze een werkplatform hebben, waar je gemakkelijk je materialen en benodigdheden op kan laten staan, en ze dus niet elke keer omhoog hoeft te tillen. Wanneer je op zoek bent naar een veilige steiger voor je project, kijk dan eens naar de steigers van Altrex.

Klussers

Voorzorgsmaatregelen tijdens het klimmen

Wanneer je op een hoogte gaat werken, kan je beter te veel voorzorgsmaatregelen nemen dan te weinig, een ongeluk kan immers altijd gebeuren. Overweeg daarom het dragen van een veiligheidsharnas in combinatie met valbeveiligingssystemen zoals vanglijnen en vallijnen. Mocht je dan toch uitglijden op je ladder of steiger, dan wordt je val in ieder geval opgevangen, wat eventueel letsel zal minimaliseren. Daarnaast is het verstandig om klimhandschoenen te dragen, wat zal zorgen voor een goede grip en bescherming van je handen. Als laatste raden we aan om antislip schoeisel te dragen, opnieuw om te zorgen dat je minder snel uitglijdt.