Net als de notoire langstudeerder Mark Rutte deed ik zeven jaar lang over mijn studie. Hierdoor heb ik ook zeven jaar in een studentenflat gewoond, waarin andere regels gelden dan in het gemiddelde huishouden. Al die jaren werd ik blootgesteld aan een huis vol met troep. Er lagen opgestapelde pannen in de gootsteen, de was stapelde op en ook werd er niet al te vaak schoongemaakt. Overal lagen bierdopjes, waarvan men het blijkbaar te veel moeite vond om ze op te rapen en in de prullenbak te gooien. Het risico van zeven jaar in een studentenflat is dat je gaat denken dat dit normaal is. Maar wie de etiquette van een studentenflat meeneemt naar het huis waarin hij de volgende stap wil zetten, weet dat dit geen optie is. Dus toen ik vorige week eindelijk mijn studentenflat verliet voor mijn eigen appartementje, wist ik dat ik iets moest veranderen.

Het laaghangende fruit

Natuurlijk wist ik wat ik ongeveer moest veranderen toen ik op mezelf ging wonen. Iedere dag de afwas doen, lege kratten bier meteen inleveren in de supermarkt en sigaretten moet ik uberhaupt niet meer roken. Het is namelijk de bedoeling dat ik mijn levensstijl aan ga passen. Daarom is het goed om mijn gedrag op deze gebieden aan te pakken. Deze veranderingen zijn echter slechts het laaghangende fruit. Er moet nog meer gebeuren!

Weelderige planten in de woonkamer

In mijn studentenkamer hingen mijn muren vol met posters. Ook dit is niet meer acceptabel nadat je de 25 bent gepasseerd. Van een student verander je al snel in een volwassene en hierom wil je jouw omgeving daar ook op laten aansluiten. Om mijn appartement toch gezellig te maken, ben ik naar Green-Bubble.com gesurfd. Hier staat een bonte verzameling aan planten. Van iedere plant is een uitgebreide omschrijving gegeven, zodat je de planten kunt kiezen die het beste bij je passen. Ik kies onder anderen voor de Strelitzia Reginae (Paradijsvolgeplant) en de Ficus plant. De strelitzia heeft prachtige bloemen. De monstera plant heeft een sterk zuiverende functie (best handig voor wie in de grote stad woont). Mijn appartement staat vol met groen en ik durf te zeggen dat ik de horde van student naar volwassene succesvol heb beslecht. Maar ook wanneer je al een mooi huisje hebt en je al vaker planten voor in huis hebt aangeschaft, zou ik je willen aanraden om eens bij Green-Bubble.com op bezoek te gaan. Zo creër jij jouw huisje vol met groen!