Een huis laten bouwen?

Een huis bouwen, kopen of huren, in Nederland heb je ontzettend veel mogelijkheden. Waarbij alles voordelen en ook nadelen heeft. Zo is een huis laten bouwen niet altijd de beste keuze. Omdat je te maken krijgt met de kosten voor het bouwen, vergunningen en het feit dat je lang niet alles zelf kunt doen.

Maar niet alleen een huis laten bouwen is kostbaar in geld en tijd. Het is door de stikstof weg ook nog eens een heel stuk lastiger geworden. Je hebt te maken met veel verschillende soorten regels waaraan je moet voldoen en je moet jezelf inspannen om het huis zo duurzaam mogelijk te maken. Dat zorgt ook voor een hogere prijs voor het bouwen.

Is een huis laten bouwen dan echt zo kostbaar dat het bijna onmogelijk is? Dat is zeker niet het geval. Want met de juiste aanpak ben je op alles voorbereid en weet je wat de kosten zijn. Wij maken graag een begroting en adviseren je over een huis laten bouwen.

Kies vandaag nog voor een nieuwbouw woning.

Zie je er geen gat in om een nieuw huis te laten bouwen? Dan is een nieuwbouw woning misschien wel de beste oplossing. Er zijn heel veel nieuwbouw projecten waarop je kunt reageren of inschrijven. Door jezelf voor een nieuwbouw project in te schrijven maak je kans op een nieuwbouw woning na het verloten. Want vaak zijn er veel meer aanmeldingen dan er huizen zijn.

Zo is er in Nederland een flink tekort aan nieuwbouw woningen voor de lage en middeninkomens. Je inschrijven voor een nieuwbouw woning geeft je hierdoor weinig zekerheid. Maar met de juiste aanpak vergroot je wel de kansen die je hebt.

Wij geven je graag informatie over een nieuwbouw woning kopen. Waar je op moet letten bijvoorbeeld of hoe je kunt inschrijven of reageren op een nieuwbouw woning. Een groot voordeel dat nieuwbouw heeft is de vaak hogere isolatiewaarde of aanwezigheid van zonnepanelen. Dit verlaagt de maandelijkse kosten aanzienlijk. Een voordeel dat je kunt hebben.

Bestaande nieuwbouw of een uniek huis laten bouwen?

Een goede keuze maken voor een nieuwbouw woning of juist een nieuw huis laten bouwen ligt vaak aan de financiële situatie waarin je verkeert. In de praktijk is een nieuwbouw woning goedkoper dan een huis laten bouwen.  Dit komt omdat je met veel regels en wetten te maken hebt.

Wanneer je toch wilt kiezen voor een nieuwbouw woning is het handig om de juiste mensen achter de hand te hebben. Wij hebben veel ervaring als het om vastgoed gaat en zetten graag de eerste stappen samen met jou.