Mijn bedrijfspand was aan een flinke renovatie toe. Ik verhuur het pand normaal gesproken en dit jaar zei de huurder de huur op. Dat leek me een uitgelezen mogelijkheid om het gebouw te moderniseren. Omdat ik genoeg kennissen heb die handig zijn, heb ik de klus zelf aangepakt. Ik heb het pand in een maand tijd compleet gerenoveerd. Ik huurde een afvalcontainer en maakte een plan, waarbij een aantal van mijn vrienden me elke week kwam helpen. De een is loodgieter, de ander is aannemer en installeert ook zonnepanelen. Samen hebben we de klus kunnen klaren. Als je ook van plan bent een grote klus aan te pakken kan ik een afvalcontainer huren zeker aanraden. Je kunt die container of bouwbakkie gewoon tijdens de voorbereiding huren en neer laten zetten als je gaat slopen. De leverancier van de container komt deze dan ophalen als de container vol zit, dus je hebt geen omkijken meer naar je afval. Je hoeft niet zelf naar de sloop te rijden. Dat scheelt tijd, die je natuurlijk liever in je klus steekt!

Welke afvalcontainer kies je?

De meeste bedrijven die afvalcontainers verhuren bieden meerdere soorten aan, bijvoorbeeld voor:

  • Grofvuil
  • Tuinafval
  • Sloopafval
  • Papier en karton
  • Restafval

De laatste twee zijn geschikt voor bedrijven die hun bedrijfsafval wekelijks laten ophalen. Daar heb je dus niet zoveel aan als je op zoek bent naar een bouwbakkie. Kies bij een bouwproject altijd voor een afvalcontainer voor grofvuil of sloopafval. Je kunt ook contact opnemen met het verhuurbedrijf als je niet zeker weet welke container geschikt is voor jouw klus. Dat heb ik ook gedaan, zodat ik zeker wist dat ik de juiste container op de stoep had staan.

Waarom huren?

Misschien vraag je je af waarom ik ervoor gekozen heb een container te huren. Is kopen niet veel handiger als je regelmatig klust? Als je een aannemer bent wel, maar in mijn geval ging het om een eenmalige klus. Het was voor mij veel voordeliger om een afvalcontainer of bouwbakkie te huren. Daar komt nog eens bij dat het leveren en ophalen van de container bij de prijs inbegrepen is. Ik kan huren dus alleen maar aanraden, ook als je een paar keer per jaar gebruik maakt van een afvalcontainer. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een container voor papier en karton of restafval. Als je een kantoor hebt is een dergelijke container eigenlijk onmisbaar.