veranda-verlichting

Ben jij meer van de spots veranda als je buitenverlichting moet kiezen of ga je eerder voor klassieke kroonluchter of lantaarn. Als je gaat voor spots houd je waarschijnlijk van een strak design en een strakke inrichting. Dit sluit perfect aan op de moderne stijl. Ben je meer het type van de kroonluchter of de lantaarn, dan houd je waarschijnlijk van elegante en organische vormen, wat aansluit op de klassieke stijl. De klassieke en moderne stijl zijn echte tegenpolen van elkaar. Als je wilt weten waar de verschillen liggen en hoe je jouw huis een moderne of juist klassieke draai moet geven, lees dan vooral verder.

Strak, minimalistisch en recht

Als je zelf eerder veranda spots of een andere strakke vorm van verlichting ben je een modern type. Als je zelf een moderne inrichting wilt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Als eerst het aanschaffen van basic meubels. Dit past overal goed bij, plus het ziet er strak uit en het is makkelijk te combineren met andere dingen. Daarnaast komen er veel strakke lijnen terug in deze stijl. Neem dus een vierkante of rechthoekige tafel in plaats van een ronde. En ga voor rechte planken in plaatsen een tafel met organische vormen. Daarnaast is een moderne inrichting ook vrij minimalistisch.

Organisch, warm en donker

Bij de klassieke woonstijl ga je juist af van het minimalistische. Je kan in deze stijl veel kleuren terugzien, patronen en rijke stoffen. Bij deze stijl heb je ook vaak donkere kleuren, zoals een walnoot houten tafelblad. De bank kan je een mooie kleur geven als diep rood, donker blauw, smaragd groen of okergeel. Een stof die mooi past bij de klassieke stijl is fluweel. Dit heet een warme en zachte uitstraling. Val je qua stijl een beetje tussen de twee uiterste in? Dan heb je tegenwoordig ook nog een modern klassieke stijl, wat een middenweg heeft gevonden tussen beide stijlen.