Hoe pak je dat nou aan? Je hebt ergens een huis zien staan op precies jouw droomplek. Het huis is volledig gebouwd in jouw stijl en dus zie jij je er zelf al wonen. Je hebt gehoord dat er mensen op leeftijd wonen die eventueel willen verhuizen. Interessant dus en zaak om er alvast achter te komen wie de eigenaren zijn. Maar hoe doe je dat?

Download een rapport met eigendomsinformatie van de woning en perceel

Op de lijst met lifehacks – meer doen in minder tijd en vooral slimmer handelen zonder stress- past zeker een bezoek aan de website kadastralekaart.com. Behalve dat je er prachtige luchtfoto’s van het perceel kunt zoeken en vinden, kun je er ook eigendomsinformatie vinden. Je kunt tegen betaling een eigendomsinformatierapport downloaden, waardoor jij al enig inzicht verkrijgt en eventueel kunt besluiten de huidige bewoners een voorstel te doen.

Jaar van de verkoop en de verkoopprijs

Als je een dergelijk rapport koopt, dan heb je meteen weet van wie de huidige eigenaar is van de woning. Je krijgt een uittreksel van de eigendomsakte, een samenvatting van de originele eigendomsakte. Je krijgt inzicht in de eventuele zakelijke rechten op de woning en de kadastrale aanduiding, het jaar van de verkoop, de destijds voldane koopsom, een uitvoerige omschrijving en de kadastrale oppervlakte. Bovendien krijg je op deze slimme manier inzicht in eventuele belemmeringen en registraties die een deal in de weg zouden kunnen staan. Bovendien staat in het rapport een verwijzing naar het brondocument.

Zo kom je tot een acceptabel voorstel

Aan de hand van de gegevens kun je heel voorzichtig eens polsen of de huidige bewoners echt willen verhuizen en kun je een alleszins acceptabel voorstel doen. Kennis is macht, zeker ook als het om de aankoop van een woning gaat. Kadastralekaart.com helpt je er mee. En dat is best life hacking.