ronde-of-ovale-eettafel-beide-speels-maar-toch-anders

Eetkamertafel trends van 2020, ja ook dit jaar zijn ze er weer. De belangrijkste woontrend van het komend jaar wordt de eettafel rond. Hij heeft het jarenlang af laten weten tegenover de rechthoekige eettafel, maar het speelse karakter heeft het nu overwonnen. De ronde eettafel wordt de woontrend van 2020. Daarom nemen wij jou in deze blog mee in de mogelijkheden en keuzes die jij moet maken om tot de perfecte ronde eettafel te komen. Zo kijken we o.a. naar de stijl, materialen, kleuren en maat die jij moet kiezen.

Verschillende stijlen ronde eettafels

De ronde eettafel stijl kan sterk verschillen, je hebt landelijke ronde eettafels. Die zijn er bijvoorbeeld van het merk Riviera Maison. Kenmerken zijn de witte kleur, vaak handgeschilderd en met een robuuste, maar warme houtkleur. De meer industriele ronde eettafels vind je van het merk Eleonora of Tower Living. Zij kiezen voor robuust teakhout, vaak gerecycled en daardoor stoer en duurzaam. Voor de meer moderne ronde eettafels zijn de merken Bodilson en WOOOD goede opties. Iets meer luxe en ronde eettafels in een specifieke kleur, bijvoorbeeld wit en zwart.

Verschillende materialen ronde eettafels

De meest voorkomende materiaalsoort is natuurlijk hout. Elke houtsoort voor het tafelblad heeft zo zijn eigen kenmerken. De populairste houtsoorten voor een rond tafelblad zijn mango hout, teakhout en eikenhout. De stijl en sfeer zijn natuurlijk afhankelijk van de afwerking, maar over het algemeen is mangohout warmer, teakhout wat robuuster en eikenhout vooral strak. Naast hout zijn echter ook glas, metaal en beton regelmatig voorkomende materialen voor het tafelblad van een ronde eettafel.

Verschillende kleuren ronde eettafels

Tal van kleuren zijn er voor een ronde eettafel, maar wit, zwart en grijs zijn met uitstek de populairste kleuren. Kies voor een tafelblad in een opvallende kleur, of zorg meteen voor een hele eettafel in deze kleur. De uitdaging met opvallende kleuren is de match met de rest van je interieur. Zorg dat het constrasteert, of dat de kleuren ook terugkomen in andere meubels in de keuken, woonkamer of eetkamer.

Verschillende maten ronde eettafelsDe diameter van een ronde tafel is een lastige keuze. Ben je standaard met z’n 2en, kies dan geen hele grote ronde eettafel, maar kies een tussenmaat. Zo zit je er fijn aan wanneer je samen bent, maar ook wanneer vrienden of familie komen eten. Doorgaans is 110 tot 130 cm geschikt voor 4 personen, is 140 tot 150 cm geschikt voor 6 personen en 160 tot 170 cm geschikt voor 8 personen. Nog grotere maten zijn geschikt voor grotere gezelschappen van wel 9 tot 10 personen. Je hebt het dan over een diameter van 180 cm of zelfs groter. Een overzicht met alle maten ronde eettafels vind je via Homeblend.nl.