Het komt maar al te vaak voor dat je je man/vrouw steeds vraagt om bepaalde klusjes in het huis te doen. Vervang de lampen, schuur de deuren, gooi een lakje verf over de muren. Het lijkt alsof er nooit tijd voor is tot dat opeens je man he leidingen probeert op te knappen omdat de kraan niet goed meer werkt. Het is zo frustrerend dat hij/zij dan wel klusjes kunnen doen wat ze leuk vinden. We weten wel hoe het allemaal kan aflopen je moet dan uiteindelijk na 5 uur je man/vrouw te zien zwoegen alsnog een vakman inhuren omdat het probleem alleen maar erger is geworden.

Welke klusjes kunnen beter door andere worden gedaan

Zodra er moeilijke technische handelingen moeten worden gedaan en de gevolgen als het fout gaat te groot worden lijkt het mij een slim idee op iemand die er wat van af weet te vragen.

Je wit bijvoorbeeld niet een gat in je tuin graven om te kijken wat er mis is met de leidingen om erachter te komen dat het de waterdruk is. Leidingrenovatie moet je dan ook zeker niet zelf proberen en is meer werk dan even de pijpen er in- en uitschroeven.

Over het algemeen zou ik met riool gerelateerde onderwerpen snel kiezen voor een vakman omdat het echt desastreus is al het fout gaat. Probeer dan ook niet zelf te beginnen aan rioolrenovatie.

Klusjes die je zelf best kan

De lampen grap is er met een reden, veel mensen kunnen het wel al gaat het soms wel een paar keer fout. Zoals verkeerde lamp bolletje en verkeerd licht. Verder zou ik zeggen dat verven op plekken waar het niet veel inzicht is ook goed te doen is.