Het inrichten van je huis of appartement kan nog best een hele opgave zijn. Er zijn vele aspecten waaraan je moet denken, in dit artikel zullen wij dieper op kleuren en raamdecoratie ingaan. Dit vormt namelijk de basis van het interieur samen met de vloer. Het is daarom slim om hier alvast goed over na te denken aangezien dit de basis is.

Kleur uitzoeken

Als je verhuisd of samen gaat wonen zul je vast al in het bezit zijn van meubels en decoratie die een bepaalde kleur hebben. Maar dit betekent niet dat je vast zit aan een bepaalde kleur. Met raamdecoratie kun je vele kanten op gaan. Wil je voor een huiselijke sfeer gaan? Dit kun je het beste met wat donkere en neutrale kleuren bereiken. Wil je juist meer ruimte en licht creëren? Dan kun je dit het beste met lichte kleuren doen, denk aan wit of licht blauw. Met raamdecoratie kun je ook goed accentueren door wat fellere kleuren te gebruiken zoals geel.  Hierdoor krijg je dus een idee wat je wil maar leg je je niet vast en kun je nog schuiven waar je wil.

Materiaal uitkiezen

Een kleur uitkiezen is niet het enige bij het uitkiezen van raamdecoratie. Je moet ook denken aan de stof die je gaat gebruiken voor het gordijn:

  • Dubbel gevoerd zodat het zon verduisterend is
  • Katoen
  • Suede

Zo kun je nog wel even door gaan. Er zijn namelijk ontzettend veel mogelijkheden. Ga je voor een rolgordijn, voor een jaloezie, lamellen, vouwgordijnen? Keuze genoeg in ieder geval!

Houd wel rekening met de grootte van het raam waar je de raamdecoratie voor wil plaatsen. Als je een klein raam hebt kun je hiervoor makkelijk een jaloezie gebruiken. Maar wil je dit voor een lang onafgebroken raam plaatsen, dan zul je toch die mooie houten jaloezie op maat laten maken.  Denk rustig na en maak de keuze die bij jou past!