Het verschil tussen betonstuc, betondecor, en beton ciré

Er zijn veel verschillende soorten beton, en ieder heeft zijn eigen voordelen en nadelen. In deze blogpost, zullen we de verschillen tussen drie van de meest populaire soorten beton bespreken: beton stucwerk, beton decor, en beton ciré. Het is belangrijk om de verschillen te begrijpen voordat u een beslissing neemt over welke type beton het meest geschikt is voor u! 

Betonstuc

Betonstuc is een soort beton dat wordt gemaakt met een portlandcement en kalkpleister. Het wordt vaak gebruikt voor buitentoepassingen, omdat het duurzaam en weerbestendig is. Het kan echter ook worden gebruikt voor interieurtoepassingen, zoals vloeren of werkbladen. Een nadeel is wel dat dit type vaak extra afwerkingsstappen vereist, zoals schuren of verzegelen. Dit komt omdat dit type beton niet zo glad is als andere soorten. Verder is dit materiaal ook vrij bros en kan het vatbaar zijn voor scheuren.

Betondecor

Een ander type is betondecor. Betondecor is een soort beton dat wordt gemaakt met een polymeer-gemodificeerd cement en fijn toeslagmateriaal. Het heeft een gladde afwerking en kan ook voor zowel binnen- als buitentoepassingen worden gebruikt. Echter, dit type heeft af en toe de neiging om wat sneller af te bladderen en te schilferen. Dit kan een probleem worden als u van plan bent om betondecor voor een buitentoepassing te gebruiken.

Beton ciré

En dan ten slotte beton ciré. Beton ciré is een betonsoort die wordt gemaakt met een acrylaathars en pigment. Daarnaast heeft het een glad en hoogglanzende afwerking en is het geschikt voor zowel binnen als buiten! Beton ciré kan wel vrij duur zijn in vergelijking met andere soorten beton.

Overweeg dus goed welke type beton voor u het beste is, afhankelijk van waar u het beton wilt plaatsen en welke voor- en nadelen voor u het belangrijkste zijn.