cilinder

Weet je niet welke cilinder je moet kiezen voor het beveiligen van jouw huis? Een gelijksluitende cilinder kent vele voordelen en is ook nog eens eenvoudig in gebruik. Hoe dat precies zit en wat het grootste voordeel ervan is, gaan wij jou hieronder vertellen. Zo weet je welk cilinderslot het beste geschikt is voor jouw huis.

Wat is een gelijksluitende cilinder?

Misschien heb je nog nooit van een gelijksluitende cilinder gehoord en zegt het je niets. Een cilinderslot zelf werkt als je de juiste sleutel in het sleutelgat steekt. Een gelijksluitende cilinder wordt het meeste gebruikt van alle sloten voor het beveiligen van een woning. Het is dus zeer populair en je hebt ook nog keuze uit verschillende cilinders. Zo heb je een enkele cilinder, maar ook een 3 of 4 cilinder en zelfs een 10 cilinder. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld 4 cilinders hebt, die je kan openen met dezelfde sleutel oftewel waarvoor je maar één sleutel nodig hebt. Daarnaast zijn cilindersloten onder te verdelen in insteek- en oplegsloten. Oplegsloten worden meestal gebruikt bij (stompe) deuren van kunststof of metaal en zijn niet diep. Insteeksloten komen voornamelijk voor bij houten deuren, waarbij het slot in de deur wordt gemonteerd.

Het voordeel van deze cilinder

Een gelijksluitende cilinder biedt een groot voordeel. Dit voordeel is hiervoor al eigenlijk genoemd. Dit is namelijk dat je maar één sleutel nodig hebt en dus niet een hele zware sleutelbos hebt, waarbij je de juiste sleutel moet vinden. Ook wordt de kans om jouw sleutel te verliezen, kleiner. Met één sleutel open je alle deuren in jouw woning, bedrijfspand of ergens anders, denk aan jouw voordeur, achterdeur, garage, de schuur en soms zelfs de brievenbus. Daarnaast is het eenvoudiger om sleutels bij te maken voor meerdere personen binnen een bedrijf of huishouden, aangezien je niet voor ieder slot een aparte sleutel bij hoeft te maken. Dit hoeft slechts voor maar één per persoon. Wel is het bij het aanschaffen van een gelijksluitende cilinder van belang om te kiezen voor een SKG 2 of 3 sterren, aangezien jouw woning of bedrijfspand dan beter beveiligd is tegen inbrekers.