Van alle kamers in je huis is je slaapkamer waarschijnlijk de enige waar je tijd doorbrengt als het helemaal donker, helemaal licht en helemaal ergens tussenin is. Het team van Lampenhuis vindt het  essentieel om het ontwerp van jouw slaapkamerverlichting precies goed te krijgen om het een comfortabele plek te maken om ’s nachts uw hoofd te laten rusten, elke ochtend op te staan en te stralen en de dag door te brengen.

Lampenhuis heeft deze tips voor slaapkamers samengesteld om te leren hoe je een slaapkamer op de juiste manier verlicht. De eerste helft gaat over de basistips voor slaapkamerverlichting en hoe je jouw verlichting kunt combineren met omgevings-, accent- en taakverlichting. We zullen ook kijken naar de juiste lampen voor jouw slaapkamer.

De lichten in de slaapkamer in lagen aanbrengen

Weten hoe je jouw verlichting kunt aanbrengen, is de sleutel tot het creëren van de beste verlichting in de slaapkamer. Dit betekent het vinden van de juiste balans tussen sfeer-, taak- en accentverlichting. Door deze balans te creëren, kun je met een druk op de knop de verlichting creëren voor elke stemming en elke activiteit. Denk eens aan een industriële plafondlamp.

Sfeerverlichting

Van algemeen tot specifiek, je wilt de soorten verlichting in lagen aanbrengen, afhankelijk wat je verwacht te gaan doen in de slaapkamer. Begin om te beginnen met het bouwen van het verlichtingsfundering met sfeerverlichting of algemene verlichting. Het juiste omgevingslicht omvat natuurlijk licht via grote ramen of dakramen, of kunstmatige verlichting; alles wat zorgt voor een behoorlijke hoeveelheid verlichting waarmee je algemene taken kunt uitvoeren zoals schoonmaken, kleding opvouwen of het bed opmaken.

In termen van kunstmatige verlichting wordt omgevingslicht het best bereikt met plafondarmaturen (zoals verzonken industriële plafondlampen, kroonluchters, hanglampen, enz.) Of door middel van draagbaar, zoals staande lampen. Beide soorten verlichting bieden voldoende verlichting voor activiteiten die geen helder, gericht licht nodig. De verschillende type armaturen zijn verkrijgbaar in de webshop van lampenhuis!