Veel mensen hebben oud ijzer in hun tuin dat ze niet gebruiken en dat ligt weg te roesten, terwijl dit een goede zakcent kan opleveren! Het recyclen van metalen is niet iets waar veel mensen gelijk aan denken wanneer ze willen recyclen, meeste mensen denken dan gelijk aan plastic in de vorm van flessen of verpakkingen en papier in de vorm van kranten of folders. Ook vindt je tegenwoordig veel containers waar kleding gerecycled wordt. Door te recyclen wordt er minder nieuwe items geproduceerd en worden van de oude items nieuwe producten gemaakt. Dit is goed voor het milieu en dus ook voor uzelf.

Wanneer ijzer wordt gerecycled staat het beter bekend als het recyclen van schroot, hieronder vallen de materialen: aluminium, messing, ijzer, koper en staal. Anders dan plastic en papier kan het recyclen van schroot wel een goed zakcentje opleveren. Hiermee is koper degene die eruit springt, waarbij een kilo koper tot wel 6 euro kan opleveren. Bedenk je daarmee dat een goede 1000 kilo koper 600 euro is. Dat lijkt een enorme hoeveelheid voor een particulier, maar voor een industrieel bedrijf is dit voordelig en beter voor het milieu. Wilt u weten wat de actuele schrootprijs is? Ga dan naar https://www.123oudijzerprijs.nl/.

Het jammere van schroot is dat deze vaak bij het gewone afval wordt gegooid, dit is te danken aan onwetendheid van de populatie in Nederland, want schroot heeft waarde! En beter dan dat kan het niet worden, want wat voor jou rotzooi in je tuin is kan van waarde zijn en een nieuw leven krijgen. Daarnaast help je het milieu door schroot te recyclen, want de natuur kan schroot nou eenmaal niet snel genoeg afbreken.


Als particulier ben jij ook van harte welkom bij schrootwerven. Mocht je op zoek zijn naar waar jij je schroot kan laten recyclen dan kan je bij 123 Oud ijzer prijs terecht!