Interieur 1

Een indelingsplan maken voor je huis is soms zo gemakkelijk nog niet. Voordat je van plan bent om naar een woning winkel te gaan, waar je helemaal betoverd wordt door alle mooie banken, lampen en tafels, is het goed om je eerst maar eens te verdiepen in je woning. Begin met het meten, zodat je de verhoudingen van je woning weet. Op die manier kom je goed voorbereid aan in de winkel en kunnen de medewerkers je beter helpen, als je vragen hebt.

Het creëren van een plan

Als je een plan in je hoofd hebt over een indeling voor jouw woning, zorg er dan voor dat je het idee vastlegt door het te beschrijven en te visualiseren. Dan kun je met een uitgeschreven en vastgelegd plan gaan inrichten en shoppen. Een indelingsplan kan je maken door middel van een plattegrond of een 3D schets. Bij een plattegrond maak je een 2D schets en creëer je een goed overzicht van de meubelopstelling en de functies in de ruimte. Bij een 3D schets krijg je een wat realistischer beeld, van de inrichting, maar heeft hetzelfde doel, als het maken van een plattegrond. Zorg er wel voor dat je toelicht welke meubelsoorten je gaat gebruiken en welke maten ze hebben. Verder moet je ervoor zorgen, dat het duidelijk is waar je de meubels gaat plaatsen. Anders heeft het maken van een plan niet veel zin.

De uitvoering

Nadat je een plan hebt gemaakt, zodat je aan de slag kan gaan met het inrichten van je woning, is het tijd om het plan uit te voeren. Nu kan je gerust naar een woonwinkel gaan, om te zoeken naar de juiste meubels. Wanneer je meubels aan gaat schaffen, vergeet dan niet om op de maten te letten, want het is nogal zonde om een meubelstuk te kopen en er later achter te komen, dat je niet de goede maat hebt.