Laminaat is een van de vele verschillende soorten vloeren. De vloer gemaakt van laminaat Alkmaar wordt steeds populairder. Je ziet een laminaatvloer bij steeds meer mensen in huis. De vloer heeft enorm veel voordelen. Zo heeft een vloer gemaakt van laminaat Almere bijvoorbeeld bijna geen onderhoud nodig, is het kras- en slijtvast en kan de vloer tegen een stootje. De vloer is daarnaast ook nog eens een van de goedkoopste opties. Door goedkoop laminaat is de vloer bij veel mensen favoriet, maar hoe wordt een laminaatvloer gemaakt?

Lagen

Laminaat bestaat uit een aantal verschillende dagen. Deze verschillende lagen bij elkaar is samen een laminaatvloer. De bovenste en de onderste laag van de vloer bestaat uit kunststof. Deze kunststof laag biedt stevigheid en is er om de andere tussenlagen te beschermen. De tussenlagen bestaan uit twee lagen. De eerste laag bestaat uit op elkaar geperste houtvezels. Deze houten laag geeft de plank de stevigheid dat je van een laminaatplank bent gewend. De andere tussenlaag is een laag gemaakt van bedrukt papier. Dit papier geeft de plank uiteindelijk de look die je graag wilt hebben. Deze look is vaak hout, maar tegenwoordig kun je ook bijvoorbeeld een foto van een tegel op het laminaat laten drukken. 

Leggen

Laminaat is erg eenvoudig om zelf te leggen. Door middel van het handige kliksysteem zit de vloer snel en eenvoudig vast. Je hoeft geen speciale voorbereidingen te treffen voordat je een laminaatvloer legt. Het enige belangrijke punt is dat de vloer recht moet zijn.