Klik hier voor meer informatie als je pallets over hebt die niet meer gebruikt gaan worden. Er zijn namelijke ondernemingen die niet alleen in nieuwe vers geproduceerde pallets handelen, maar ook een hele business hebben in het opkopen van de oude pallets van Jan en alleman. Naast dat dit voor veel bedrijven een lucratieve optie is om van oude pallets af te komen is dit natuurlijk ook goed voor de natuur. De ecologische voetafdruk van meerdere partijen wordt hier verlaagd en dat is fijn omdat we zuinig moeten zijn met de planeet. Zo nu en dan een aantal pallets verkopen is aan te raden door de opslag die dan vrij komt. Ruimte is beperkt en pallets bewaren vult die ruimte snel op. Het proces van contact opnemen met de opkoper tot aan het moment dat de pallets afgehaald worden, verloopt snel en gemakkelijk. Dat is natuurlijk fijn, omdat de tijd die dit scheelt anders gebruikt kan worden.

Wederzijdse voordelen

Pallets verkopen door de ene partij aan de pallethandel heeft als voordeel dat de klant die pallets koopt van de pallethandel geen bomen om hoeft te laten hakken. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid pallets in het land goed wordt gebruikt en niet ergens ligt te verstoffen. Pallets verkopen kan voor een goede prijs, dit maakt het de moeite waard. Pallets brengen na een lange tijd nog steeds een erg groot deel van de oorspronkelijke prijs op. Daarin verschillen ze erg van auto’s of machines die na een aantal jaar een fractie van hun aanschafprijs waard zijn. 

Service van de palletinkoop 

Naast pallets laten afhalen is het natuurlijk ook mogelijk ze te brengen. Daarnaast worden door de pallethandel die ze op koopt ook nog andere service verstrekt. Namelijk de mogelijk de pallets te laten waarderen. Voor een pallet wordt niet altijd dezelfde prijs betaald en daarom kan er behoefte zijn aan een taxatie op voorhand zodat in kaart gebracht kan worden wat er te verdienen valt. Daarnaast kunnen de pallets ook gerepareerd worden en kan je ze gemaakt terugkrijgen wanneer je jezelf bedenkt.