Bent u van plan om een inductiekookplaat in uw keuken te plaatsen? Het is dan belangrijk voor u om te weten dat een inductiekookplaat meer energie vraagt. Daarom kunt u deze het beste aansluiten op krachtstroom. Dit wordt ook wel een 3-fasen aansluiting genoemd. Hiermee voorkomt u namelijk dat de stoppen (gedeeltelijk) doorslaan.  

Wat is krachtstroom?

Krachtstroom is stroom dat volgt uit een krachtige elektriciteitsaansluiting. Dit type stroom wordt ook wel draaistroom genoemd en is nodig voor apparaten die meer dan de standaard 230 volt verbruiken. Krachtstroom wordt in de meeste gevallen door een elektricien aangelegd. Deze professional zorgt ervoor dat uw apparatuur wordt aangesloten tussen de fasen. Met andere woorden, een krachtstroomaansluiting is altijd een aansluiting tussen 2- of 3- fasen aansluitingen en een nulaansluiting.    

Zelf installeren of aan een elektricien overlaten?

Als het om elektra gaat, is het altijd verstandiger om dit niet zelf te gaan installeren. Dit geldt ook voor het aansluiten van krachtstroom. De kans op ongelukken is namelijk groot bij het aanleggen van dit type stroomaansluiting. Daarnaast is het zo dat wanneer de aansluiting verkeerd wordt geplaatst dit op de langere termijn vervelende gevolgen kan hebben. In het ergste geval kan het zelfs resulteren in een kortsluiting met mogelijk brand.    

De elektriciens van Volton helpen u graag

Laat uw krachtstroom snel, veilig en vakkundig aanleggen door een ervaren elektricien van Volton. Deze vakmannen beschikken over de benodigde kennis en ervaring. U weet dan zeker dat de krachtstroomaansluiting op een verantwoorde, veilige en juiste wijze wordt geplaatst. Volton helpt u hier graag bij. Ook als het gaat om andere elektra werkzaamheden of een kortsluiting kunt u te allen tijde bij hen terecht. De elektriciens zijn 24/7 bereikbaar. Dus ook in de avond of in het weekend kunt u bij Volton terecht voor uw elektra.