Bespaar stookkosten door uw dak beter te laten isoleren

Wist u dat u veel geld kunt besparen op uw stookkosten door uw dak te isoleren? DakPro voorziet u graag van advies over alles omtrent dakisolatie. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra isolatielaag aan te brengen of een ander type dakbedekking op uw dak te laten plaatsen.

Dakisolatie voor een hellend of plat dak

Isolatie voor een hellend of plat dak kunt u op verschillende manieren plaatsen. Bij een hellend dak kunt u van binnenuit of van buitenaf isolatiemateriaal aanbrengen. 

Bij een plat dak kunt u alleen van buitenaf dakisolatie plaatsen. Dit komt omdat dakisolatie van binnenuit vochtproblemen kan veroorzaken. Hierdoor kan er condensvorming ontstaan aan de binnenzijde van uw platte dak. Dit vocht kan ernstige gevolgen hebben, zoals rot in de draagbalken van uw dak. U kunt er ook voor kiezen om isolatiemateriaal op de vloer van de zolder aan te brengen. 

Dakisolatie van binnenuit of buitenaf

De goedkoopste manier van isoleren is dakisolatie van binnenuit. Dit is namelijk minder arbeidsintensief. U kunt dit met steenwol of glaswol doen. Wel moet er een onderdak zijn. Hierdoor is het makkelijker om te isoleren. Wanneer er geen onderdak aanwezig is, dan is het ook mogelijk om dakisolatie langs de buitenzijde aan te brengen. Deze methode is wel een stuk duurder. Vaak wordt dit met isolatieplaten gedaan.  

Hulp nodig bij het isoleren van uw dak?

Wilt u graag uw dak laten isoleren en zo besparen op uw stookkosten? Of wilt u meer weten over de verschillende dakisolatie mogelijkheden? Schakel dan de dakdekkers van DakPro in. De spoedservice is 24/7 bereikbaar. Ook in de nacht en in het weekend kunt u hen bereiken. DakPro staat voor u klaar om u zo snel mogelijk van dienst te zijn bij de onderhoudswerkzaamheden aan uw dak.