Inspiratie nodig voor jouw balkon?

De meeste balkons in Nederland zijn niet zo groot. Daarom wil je de ruimte die je hebt zo goed mogelijk benutten. We hebben een aantal ideeën op een rijtje gezet zodat je het helemaal naar jouw smaak kunt inrichten. Dit zijn de leukste balkon ideeën die we hebben gevonden voor de zomer! 

Voor de balkon liefhebbers

Met een uitklapbare houten tafel en zitting kun je op een zomerse dag gezellig met z’n tweeën ontbijten of lunchen op jullie balkon. En dat binnen een handomdraai! Dit zijn populaire materialen die gebruikt worden voor balkon meubels: wicker, gevlochten rotan, bamboe en duurzaam teakhout. Als je echter kiest voor het gemak dan volstaan kunststoffen meubels ook. Een trend die we de laatste tijd steeds meer zien is de aansluiting van balkon meubels met de woonkamer. Je zou balkon meubels dus ook in huis kunnen laten staan. 

Een verticale tuin

Ben je in het bezit van een balkon, dan is er een grotere kans dat je niet over een tuin beschikt. Om toch te genieten van dat groen, is een verticale tuin geen gek idee. Je kunt hierbij denken aan een wand tuintje, of een klimplant als afscheiding tegen je buitenmuur.  We adviseren om te kiezen voor makkelijke planten, die niet al te veel water nodig hebben. Zoals met alle planten: let op de zorg die ze nodig hebben, niet alle planten kunnen goed tegen veel zon. Bekijk daarom ook aan welke zijde jouw balkon zit, en hoeveel zon je op een dag krijgt. Je kunt je planten makkelijk in topconditie houden met een drainage druppelsysteem. 

Kies voor zonwering

Is jouw balkon zonovergoten? Dat is perfect voor de verticale tuin, maar waarschijnlijk wat minder prettig voor jou. Met een zonwering heb je meer controle over de temperatuur op jouw balkon. Je krijgt zo genoeg schaduw en verkoeling zonder verlies van ruimte met een knikarmscherm. Op verschillende manieren kun je knikarmschermen plaatsen. Door het bijvoorbeeld te bevestigen aan het plafond. Voor een elegante look kun je ook kiezen voor markiezen. Een markies heeft aan de linker- en rechterzijde ook een doek zitten, zodat je extra kunt genieten van de schaduw.

Final touches

En tot slot de decoratie. Je kunt je balkon opleuken met kussens, tapijten en wat verlichting.  Dan is het overdag en ‘s avonds gezellig op je balkon! Een handige en voordelige tip: kies voor verlichting die op zonne-energie werkt, dan bespaar je op energiekosten voor  je  balkon. 

Hopelijk heb je genoeg inspiratie en tips voor je balkon! Laat ons weten hoe het voor jou uitpakt!

Bron: https://www.rainbow-collection.nl/knikarmschermen