Soms ben je weleens toe aan iets anders. Zeker nu we veel thuiszitten en de comfort van een eigen tuin opzoeken. Heb je er in het verleden eigenlijk niet echt over nagedacht wat je wilde met de tuin? Wij geven wat tips om alsnog de tuin een nieuwe inrichting te geven!

Beter goed gejat, dan slecht bedacht

Het ontwerpen van je tuin begint met het bepalen van je ideale tuin. Ben je niet echt handig met planten en wil je zo weinig mogelijk planten in de tuin of juist een weelderige tuin vol planten? Wil je een gebruiksvriendelijke tuin of wil je een eigen moestuin? Moet de tuin vooral een plek zijn om te relaxen? Wil je een tuin waar je kinderen kunnen spelen? Om een duidelijker beeld te krijgen, is het handig om inspiratie op te doen. Pinterest is hiervoor ideaal; een eindeloze bron vol tuinideeën van mensen over de hele wereld.

Teken erop los!

Er is niets zo fijn na het inspiratie opdoen om het er allemaal uit te gooien. Dit kan je doen door middel van een plattegrond op schaal te maken van de tuin. Het liefst meerdere, zo kan je verschillende ontwerpen maken en kijken wat het meest naar wens is. Ben je niet zo goed in tekenen? Er zijn tegenwoordig ook zat online tools die je hierbij kunnen helpen.

Ga ook de hoogte in

Ga voor groot geldt ook voor schuttingen. Die mogen namelijk twee meter hoog zijn. Ook voor groen moet je niet bang zijn om de hoogte in te gaan. Een smalle boom van vier of vijf meter lijkt misschien groot, maar dat valt mee. Kies voor de beplanting ook voor soorten die zorgen voor volume. Hoe meer groen, hoe beter! En durf hier vooral mee te experimenteren.

Mocht je gras in de tuin willen? Dan heeft Moowy verschillende soorten graszaad en meststof. Neem snel een kijkje voor het hele assortiment op www.moowy.be.