investeren vastgoed

Het komt steeds vaker voor dat mensen een bouwkundig rapport via Huiskeur.nl of andere plekken proberen te bemachtigen. Hier is ook alle reden toe. Een bouwkundige keuring kent immers vele voordelen, maar valt daar ook fiscale aftrekbaarheid onder? Je wilt immers zo weinig mogelijk geld kwijt zijn aan de fiscus. In deze blog leren jullie het antwoord op deze vraag kennen. Zo weet je meteen of je hier fiscaal van kunt profiteren.

Het ligt aan de omstandigheden

Ten eerste is het goed om te weten dat we niet een simpel antwoord kunnen geven op deze vraag. De fiscale aftrekbaarheid van een bouwkundige keuring hangt namelijk af van vele factoren. Daardoor verschilt het per geval of jij wel of niet aanspraak kunt maken op fiscale aftrekbaarheid met deze soort keuring . Het is daarom handig om met experts goed door te nemen of jij wel of niet in aanmerking komt hiervoor.

Waar je op moet letten

Ben jij toch verder benieuwd naar welke voorwaarden aanwezig moeten zijn zodat jij gebruik te maken van fiscale aftrekbaarheid voor jouw bouwkundig rapport? Heel kort gezegd zijn er 3 dingen waar je op moet letten op dit gebied. Ten eerste is een bouwkundige keuring aftrekbaar van de belasting wanneer het rapport aangevraagd wordt bij aankoop van een woning. Ten tweede profiteer je ook fiscaal van een bouwkundig rapport wanneer jij de woning wilt verbeteren. Tot slot geldt ook bij het onderhoud van de woning dat jij fiscaal het bouwkundige keuring af kunt trekken. Onthoud deze voorwaarden dan ook goed.

Zorg dat de bouwkundige keuring goed verloopt

Het belangrijkste wat je moet weten over de fiscale aftrekbaarheid van een bouwkundige keuring, is dat het allemaal perfect moet verlopen. Indien dit niet gebeurt neemt de kans af dat jij geen belasting hoeft te betalen over de bouwkundige keuring . Het is dan ook geen wonder dat mensen kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf als Huiskeur of andere opties zodat zij zeker fiscaal profiteren hiervan. Met de juiste voorbereiding garandeer je namelijk een positieve afloop.